Ljubljana
0

Inicijator referenduma nakon sastanka s Pahorom dao ostavku

FENA
Predsjednik izvanparlamentarne Stranke slovenskog naroda (SSN) Zdenko Vinkov-Vincenc dao je u četvrtak popodne ostavku na svoj položaj nakon razgovora s premijerom Borutom Pahorom koji ga je pokušao uvjeriti da je raspisivanje referenduma o članstvu Hrvatske u NATO savezu nepotrebno.

"Susret s premijerom bio je neuspješan", rekao je Vinkov-Vincenc nakon razgovora s premijerom za Slovensku televiziju, dodajući da zbog "pritisaka i bolesti" daje ostavku na dužnost. Sve buduće izjave u ime stranke davat će član stranačkog predsjedništva Lovro Škrinjarič budući da dosadašnji predsjednik stranke nije uvjeren da bi referendum doista štetio slovenskim interesima, kako to tvrdi Pahor.

Stajalište vlade o referendumu i hoće li on biti otkazan iznijet će na tiskovnoj konferenciji premijer Borut Pahor, a prema ranijim najavama o proceduri koja će se u vezi s referendumom možda pokrenuti izjavu bi trebao dati i predsjednik parlamenta Pavel Gantar.

Stranka slovenskog naroda objavila je u četvrtak da su njene internetske stranice u zadnja dva dana zabilježile više od šest tisuća posjeta, što je dvostruko više od broja glasova koje je dobila na lanjskim parlamentarnim izborima.