Zagreb
0

Igoru Bišćanu devet dana zatvora zbog tuče s taksistom

FENA
Igor Bišćan
Igor Bišćan
Nogometaš zagrebačkog Dinama Igor Bišćan nepravomoćno je danas na zagrebačkom Prekršajnom sudu uslovno osuđen na devet dana zatvora zbog tuče s taksistom Dragom Zrnom koji je dobio za jedan dan višu kaznu, no obojica neće u zatvor ako u idućih godinu dana ne ponove prekršaj.

Taksist je dobio višu kaznu jer je krajem januara u Martićevoj ulici prvi počeo svađu i nasrnuo na nogometaša koji ga je potom udario u glavu. Obojica su osuđena zbog remećenja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem.

Napominjući kako ni ona ni njezin branjenik nisu još dobili presudu, Bišćanova advokatica Jadranka Sloković najavila je žalbu jer tvrdi da se radilo o nužnoj obrani.

Sukob 31-godišnjeg nogometaša i 20 godina starijeg taksistedogodio se krajem januara u Martićevoj ulici, kad je Zrna pozvao "pauk službu" jer je Bišćan nepropisno parkirao na mjestu za taksi. Kad mu je "pauk" počeo dizati automobil, Bišćan se vratio i posvađao s taksistom koji je prvi nasrnuo, na što ga je nogometaš glavom udario u glavu, sjeo u automobil i otišao. No ubrzo ga je policija privela, dok je taksist zatražio pomoć u bolnici, gdje je utvrđeno da mu je slomljena nosna kost s minimalnim pomakom.

Policija nije podizala krivičnu prijavu, nego je obojicu prekršajno prijavila, a poseban izvještaj podnijela je državnom odvjetništvu koje je od istražnoga sudije zagrebačkoga Županijskog suda zatražilo istražne radnje, to jest ispitivanje sudionika i svjedoka tuče te provedbu potrebnih vještačenja. Nakon toga državno odvjetništvo bi trebalo odlučiti hoće li protiv Bišćana nastaviti kazneni progon.