Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
naši pravnici su najbolji,došli ovdje u BiH i samo poslušaju šta im je Bake rekao da kažu i to je njiihova sva pamet...ja nemam pojma kako su se ponašali na sudu u Hagu ali kada sam vidio da im je objašnjenje da nas zapad mrze i svi nas mrze samo eto mi pravedni ...vidio sam znanje pravnika....
Da su mogli Tita optužiti za krivca svi bi bili zadovoljni presudom, ovako svi sami pali sami se ubili.
skoro 30 miliona kuna hrvatsku koštala ova zabava ... mislim , toliko su priznali ... a lažu ... bilo je hladnih glava koje su govorile da od tog nema ništa
Ishod svih ovih sudskih procesa bio je unaprijed poznat, jedini cilj je bio obrt enormnog novca i manipulacija glasačkim tijelom.
Ako je Srbija agresor na Hrvatsku, onda je Hrvatska agresor na Bosnu. Tako da ne vidim nikakvu korist iz hrvatske perspektive u ovom slučaju. Jadno je da su žrtve kolike jesu, na svim stranama i da je sada neko nezadovoljan zato što su mu recimo otac i majka poginuli u zločinu, a nisu u genocidu. Apsolutno se sve svelo na jednu riječ, i ako nema te riječi žrtve (njihova rodbina) nisu zadovoljne, a ako je ima onda sijaju kao da su im mrtvi vraćeni. Kakve smo mi samo koletivne budale.
@urnebes: Mudro zboriš i slažem se s 90% tvoga komentara, osim prve rečence. Rat u Bosnu i Hercegovinu nije došao iz Hrvatske, nego iz Srbije, i Crne gore... a rat u Hrvatskoj je došao i iz Srbije i CG i, možda i najvećim dijelom, iz Bosne i Hercegovine, koja nije bila u stanju kontrolirati 70% svoga teritorija i granica. Koloko god to s moralne strane može abolirati Sarajevo, toliko s pravne strane stoji da je agresija u Hrvatsku izvršena s prostora BiH, i svaka normalna država onda ima pravo žestoko uzvratiti, pa i izvršiti invaziju na državu s čijeg teritorija se generira agresivni rat. Pogledajte što se danas dešava u svijetu i kako stvari stoje. Inače, ni najbolji pravnici ne bi dobili ovaj spor jer netko na višoj globalnojn instanci je odlučio da se balkanski Gordijski čvor razriješi po principu "mir, mir, nitko nije kriv!" Žali Bože svih onih nevinih žrtava i ljudskih trauma... Život ide i mora ići dalje - što prije postanemo toga svjesni, tim bolje. Neka bar djeca žive u miru.
Mjenjaš teze i to vrlo nevješto. Koristiš pogrešna poređenja da dokažeš nešto. Jasno da je većinom JNA u Hrvatsku ulazila preko Bosne. Uostalom Bosna je u momentu otcjepljenja Hrvatske i dalje bila u sastavu Jugoslavije i to je potrajalo narednih godinu dana. Sa jednom bitnom stvari, a to je da Muslimani nisu učestvovali u tom ratu na strani Srba. Nikakva nije tajna da je došlo do građanskog rata u kojem su zaraćene strane podjeljene po nacionalnom principu. Srbi iz Bosne su bili na strani Srba iz Hrvatske. Isto kao što su i Hrvati iz Hrvatske bili na strani Hrvata iz Bosne. Upravo je Hrvatska na tom principu agresije sa vana i proglasila termin "agresija" jer su je kao pored domaćih izdajnika (Srba iz Hrvatske) napali i Srbi iz Bosne, odnosno Srbije. Ali nisu Hrvati iz Hrvatske samo ratovali protiv Srba u Bosni, nego su ratovali protiv tadašnjih Muslimana. Dakle, radili su isto što i Srbi u Hrvatskoj, otimali dio teritorije susjedne države. Hrvatska spominje agresiju...
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
...čuj, urbana desnica...i to sve same merhametlije...
i konzervativna ljevica
Sve je to zbog amera!!
Pravnici obje države, pojma nemaju, kao što naši nisu znali da dokažu umiješanost Srbije u zločine u BiH. Jasna je kvalifikacija genocida po konveciji, i jasno je da je sud postupio formalno pravno, čime mu je olakšan posao. Samo, zašto je ovoliko trajalo?
sto duze traje sudije imaju duze dnevnice,plate za odvojeni zivot i dolaske u hag........hoteli,kockarnice,kurve,droga.......jednom rjecju zivot :)