Nakon Kolindine izjave
1.1k

Hrvatski političar: Umirem od straha svaki put kada predsjednica ode van zemlje

D. Be.
Ivica Puljak iz hrvatske stranke Pametno na interesantan način je prokomentarisao izjavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o tome da je "BiH je nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog islama".
On je kazao da se ni u Hrvatskoj predsjednica ne ponaša mnogo bolje, ali da je šteta ipak manja nego kada ode van zemlje.

"Svaki put kad naša predsjednica ode van zemlje ja umirem od straha čime će nas ovaj put osramotiti. Nije da je u Hrvatskoj puno bolja, ali je šteta ipak manja. Ne znam što da radimo? Ne možemo joj zabraniti da ide vani. Ili da ipak napravimo iznimku ... ili još bolje referendum o ustavnoj redefiniciji uloge predsjednika: da nas zastupa samonu granicama zemlje. Ili božemiprosti da ukinemo tu ulogu u ovoj komediji?", napisao je Puljak na Facebooku.

Kolindina izjava naišla je na mnoštvo reakcija osoba u bh. političkom i kulturnom životu, ali i onih koji su državljani Hrvatske.

Kitarović je danas po povratku u Zagreb kazala novinarima kako nisu tačni navodi koje je iznio Jerusalem Post o tome da je predsjednica Hrvatske kazala kako je Bosna i Hercegovina "nestabilna zemlja" i pod kontrolom "militantnog islama".