Nije poznat uzrok
30

Hrvatska: U kontejnerskom naselju u Petrinji preminula dvomjesečna beba

B. H.
Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Iz Policijske uprave Sisačko-moslavačke je za Jutarnji list potvrđeno da je u kontejnerskom naselju u Petrinji preminula dvomjesečna beba.

Beba je primljena u Opću bolnicu u Sisku jutros oko 7:30 sati, no nije joj bilo spasa. Nisu poznati uzorci smrti, ali policija trenutno ne sumnja na nasilnu smrt.

"Policija je u jutarnjim satima zaprimila dojavu iz Opće bolnice Sisak o smrti djeteta starosti od oko dva mjeseca. U ovom trenutku nema sumnji na nasilnu smrt. Nadležno Županijsko državno odvjetništvo naložilo je obdukciju tijela djeteta na Zavodu za sudsku medicinu na Šalati u Zagrebu" kazala je za Jutarnji list glasnogovornica PU sisačko-moslavačke Maja Filipović.

U ranim jutarnjim satima porodica je dvomjesečnu bebu dovezla u bolnicu, no nažalost nije bilo spasa. Odmah nakon toga je obaviještena i policija.

Na osnovu prvih informacija, na tijelu bebe nisu primijećeni tragovi nasilja ili nešto što upućuje na to, nego se vjerovatno radi o takozvanoj bijeloj smrti, odnosno iznenadnoj dojenačkoj smrti. Tačan uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje je dijete prevezeno.

U kontejnerskom naselju u Petrinji smještene su osobe koje su ostale bez svojih domova nakon velikog potresa koji se dogodio prije dvije godine.