Regija
0

Hrvatska: Smanjen intezitet požara na turskom brodu

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Požar, koji je u srijedu ujutro buknuo na turskom teretnom brodu "Und Adriyatik", 13 nautičkih milja zapadno od Rovinja, i dalje je aktivan, ali je prema posljednjim informacijama dobivenim sinoć oko 23 sata intenzitet smanjen.

Po riječima zapovjednika zapovjedništva zaštite i spašavanja Istarske županije Dina Kozlevca trenutačno se na mjestu havarije nalaze dva remorkera iz Rijeke koji vodenim topovima hlade oplatu broda.

Kozlevac je dodao kako su pripadnici specijalizirane tvrtke iz Nizozemske za gašenje požara na brodovima, koje je angažirao brodovlasnik, stigli sinoć u Pulu i već su pregledali mjesto nesreće te osmotrili brod. Jutroć bi se helikopterom trebali spustiti na brod te istražiti cijelu situaciju. Ujedno će tijekom jutra biti postavljene zaštitne eko-brane.

"Zadatak petorice nizozemskih stručnjaka je pomoći u rješavanju ovog slučaja. Oni će istražiti situaciju uz našu pomoć i pokušati ustanoviti kada ćemo moći brod odvući što dalje odavde, prema jednoj od tzv. 'luka spasa'" - zaključio je Dino Kozlevac dodavši kako se radi o stručnjacima koji su uvježbani za ovakve opasne situacije.

Na brodu "Und Adriyatik", dužine 193 metra, koji je plovio iz Istanbula za Trst, nalazilo se 200 kamiona i 9 tona opasnog tereta.