Regija
5

Hrvatska: Ministarstvo demantiralo napise o Pelješkom mostu

Anadolija
Nakon medijskih natpisa kako će se danas u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI) prihvatiti konačna verzija predstudije izvodljivosti Pelješkog mosta po kojoj je most najbolje rješenje za povezivanje hrvatskog juga te da će verzija predstudije biti prezentirana predstavnicima Europske komisije, iz tog Ministarstva je poslan demantij.

Hrvatska radiotelevizija prenijela je kako u pisanom izvješću francuske konzultantske kuće SAFEGE stoji kako je most najbolje rješenje te kako će se izvješće uskoro naći pred Europskom komisijom koja će u roku od 15 dana donijeti konačnu odluku.

"Nikakav sastanak s Europskom komisijom i savjetnicima nije danas zakazan u Ministarstvu vezano za konačno izvješće predstudije prometnog povezivanja krajnjeg juga Hrvatske, niti prezentacija istoga", poručili su iz MPPI-ja.

"Ono što je tačno, a odnosi se na temu, je da očekujemo kako će prema zadanim rokovima 20. januara biti poslan konačni izvještaj predstudije. Očekujemo da ćemo ovih dana dobiti pismenim putem konačno izvještaj prefeasibility studije, nakon čega ćemo naručiti izradu detaljne studije isplativosti, financirane iz tehničke pomoći sredstava iz fondova EU“, stoji u saopćenju glasnogovornice Ministarstva.

Nakon izrade konačne studije, koju bi trebala financirati Evropska unija, od evropskih fondova se očekuje i sufinansiranje izgradnje Pelješkog mosta kojim bi se povezao jug Hrvatske.