Regija
16

Hrvatska: Jedna osoba poginula u padu sportskog aviona u more

Klix.ba
(Foto: Dalmacijanews.hr)
U četvrtak poslijepodne, oko 17 sati i 40 minuta, u more ispod hotela Resnik u Splitu, srušio se sportski avion s dva člana posade.

U padu aviona jedna osoba je izgubila život, dok je drugi putnik s teškim povredama prebačen u bolnicu. Neslužbeno doznajemo kako su mu slomljene noga i ruka, objavio je portal Dalmacijanews.hr.

Na mjestu događaja su kaštelanski vatrogasci i Hitna pomoć, a stiže i vatrogasni brod Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kaštel Gomilica.

Hrvatski mediji, navodeći izjave svjedoka, pišu da je izbjegnuta još i veća tragedija budući je avion zamalo "pokupio" brojne kupače koji su se u trenutku pada nalazili na plaži.

Sportski avion, u vlasništvu kompanije European Coastal Airlines, u zraku je bio svega četiri minute nakon čega je zbog još nepoznatih razloga udario u nadstrešnicu hotela Resnik i srušio se u more. Nakon početnog šoka, kupači su jurnuli u pomoć unesrećenima, no nažalost jednom od njih nije bilo spasa.

Kako saznaje Klix.ba radio se o avionu LA-4-200 Buccaneer registarskih oznaka 9A-DLA koji se nalazi u Hrvatskom registru civilnih aviona pod rednim brojem 256, a u vlasništvu European Coastal Airlines iz Zagreba.