Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A jel otrovna za pse lutalice?!
A to je ono kad me moler pita hocel izvuc fugu-pojasnjava sekretar Zukic!
Eto je ko fap kamion
Meni je i pastrmka dobra.
Pastrmka je super, a bogami i orada, lubin....... ma ima ih. Slatke,ukusne ribice osim naravno ove sa slike, vala je i ruzna. :-)
Nije japanska vidi joj oči nisu ukoso ocam
dajte je našim parlamentarcima ja častim koliko god da pojedu
Hrvati upozoravaju: Izbjegavajte otrovnu ribu fugu --------------------- HA HA HA, BLA BLA BLA, Zato postoje ovlašteni kuhari koji znaju uknoliti taj otrov. Ali teško je položiti taj ispit i dobiti tu dozvolu (polaže se na sličan način kao za vozačku dozvolu ali u kuhinji naravno) jer to ima samo u Japanu, možda još negdje, ne znam sad tačno. A znam da je to najbolje polagati u Japanu, tamo je može polagati na engleskom dakle ne mora se posebno učiti japanski. Ta riba je delikatesa i luksuz. I još nešto: Muhara je najotrovnija gljiva ali i iz nje se može ukloniti otrov (kuhanjem ako se ne varam) i jesti je, za to ne treba polagati ali mora se tačno znati kako. Sve sam rekao što sam ja čuo, nisam stručnjak za to.
ako ko upeca, neka mi se javi. Potrebna mi je za licnu upotrebu :)
Donesi te psima lutalicama !!
A jest' ružna! Ne bih je ovako ružnu jela i da nije otrovna. :)))) Hvala vam Hrvati na upozorenju, ali nemojte je ni vi služiti Bosancima kada vam dođu na Jadran. :))
Pa što je ne uhvate i ne naprave protivotrov
Kod nas jedino možeš reć evo je "riba fuge"al ne kad odeš u ribolov nego kad postavljaš pločice a žena ide iza tebe ... ;)
ovu vijest sam danas procitao na tuzlanski.ba Institut za okeanografiju i ribarstvo jučer je na svojoj Facebook stranici objavio upozorenje svima koji ribare na Jadranu da ne konzumiraju srebrenoprugu napuhaču, otrovnu novopridošlu riblju vrstu. Naime, riječ je o ribi koja sadrži otrov tetrodotoksin, a koji je čak 1.250 puta otrovniju od cijanida. Konzumiranje samo male količine mesa ove ribe izaziva brzu paralizu dišnih organa i uzrokuje smrt, javlja N1. Srebrenopruga napuhača (lat. Lagocephalus sceleratus) poznata i pod nazivom riba fugu u posljednje dvije godine ulovljena je u hrvatskom, ali i u crnogorskom dijelu Jadrana. Krajem prošle zime pronašao ju je i jedan dječak u luci u Tribunju. | Preuzeto sa: http://tuzlanski.ba/fugu-se-pojavio-u-jadranu-otrov-ove-ribe-paralizira-ubija/
Šta je ovo nuška k'o u tigra :D
ja od svih morskih plodova volim janje kad upadne u vodu :D
nema mesa sto ona stvar ne napravi sto reko moj jaran hercegovac
Možda se oduzmeš poslije ručka, a možda i ne.