Komentari (121)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Poštovana gospodo, građani Srbije, kad malo manje budete slušali budaletine tipa Šešelja, možda saznate da po Vukovaru, Sarajevu, Srebrenici (dalje nabrajanje nepotrebno) nisu pucali tenkovi niti avioni NATO , niti Ruande, niti Novog Zelanda, niti Švedske nego srbizirane JNA - kasnije JA, VRS
@Ja sta mai... Greška je bila što nisu stvarno napravili genocid, nego samo proforme.
Ti pricaj koje komu u vladi . Reci mi ko je to u hrvatskoj vladi ustasa? Precednik vam drzave cetnicki vojvoda, premijer takoder!!!najveceg koljaca cetnickog mihajlovica proglasujete nevinim i herojem.vi ko narod ste stvarno pukli ko sipak.tako ste i devedesetih mislili da ste vi u pravu i da vas citavi svjet mrzi jer ste neveski narod. Uostalom vidi vam se stanje u drzavi . Za vas je albanija zapad!!!
Što sam ja Bogu skrivio da se rodim i živim s najluđom nacijom na kugli zemaljskoj, srbima!?
Uvijek neko drugi kriv
Pa ko malo objektivnije sagleda situaciju vidi isto sto se danas vidi u Libiji u Siriji Ukrajni itd RAT BEZ RAZLOGA!!! Ne znam ko je lud da od onolike Jugoslavije pravi malu-veliku Srbiju u geopolitickom smislu nije odgovarala Juga i to je to, a danas je BIH Jugoslavija u malom, a sto je to tako legendice kad tri vjere ne mogu zajedno???
@AS1 Nije tacno bosnjaci zive i u Srbiji i u Crnoj Gori i u Hrvatskoj i ja to kazem jer mislim da mogu da zive zajedno bez ikakvog problema jer mi treba da imamo gradjanske drzave,a ne nacionalne samomi nije jasno sto se onda koji k.... raspala SFRJ jedini razlog je sto nije odgovarala majmunima sa zapada koji nam sad sisaju ekonomiju i krv nam piju
Bosnjaci* izvinjam se zbog malog slova
Sve se da oprati osim prljavog obraza, a vi ste svoj isprljalji za sva vremena.
@BosmalBoyy2 Promijenio sam seksualnu orijentaciju otkad me otkačila ova mala. :'''''''((((
@BosmalBoyy2 Sad sam u fazi liječenja rana. Ako ne popusti nakon druge navale, onda prelazim na rozu boju i postajem feget.
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
U pravu su.Svi se sjecamo kad je Helmut Kohl drzao govor na Gazimestanu.A u rulji koja se okupila gradjani Francuske,Engleske i Italije zdusno podrzavali napade na Sloveniju i Hrvatsku.A sjecamo se kako su gradjani Srbije predlagali mirno rjesenje i cak protestvovali protiv rata.Uz povike "dajte nam oruzje"Najlakse se praviti "Toše".
Jos jedan podsjetnik zasto ne moze i ne smije biti pomirenja.
Ne zna se ko je luđi, bošnjaci koji misle da će neko ravnomjerno podijeliti oružje prije rata, srbi koji misle da Amerika neće naoružati u nekom trenutku ostale narode ili međunarodna zajednica koja nam prodaje muda pod bubrege pričom o pravdi za sve žrtve.
"Medjunarodna zajednica" oznacava samo nekoliko drzava, koje su odgovorne za rat u Jugoslaviji. Amerika i njeni evropski priljepci, uz svesrdnu pomoc domacih izdajnika koji su jedva docekali da proglase jednostrane, nasilne i neustavne "nezavisnosti". Kao sto su za oba svjetska i mnoge druge ratove krivci u zapadnoj Evropi, tako su krivi i za rat u Jugoslaviji. Posto smo uspjesno obavili zadatak za njih, sada smo protektorat i najveca sirotinja u Evropi. The end.
Svijedsko pravo je svima nama otvorilo oci.. Nepostoji pravda i nepostoji sud koji ce osuditi zlocin u tolikoj mjeri da se izvrsi politicki pritisak kako bi se zlocinacke tvorevine ponistile a odgovorni osudili primjernim kaznama. Ako ikada vise pukne na balkanu nece se stati pred Banjalukom
Naravno. Otud i ona famozna "KO nas bre zavadi"? Znači kriv je vanjski faktor. Onda ima milion teorija o tome kome to sa strane je najviše odgovaralo da se Jugoslavija raspadne ali nijedna o tome kome je odgovarala Velika Srbija. I ako je već vanjski faktor u pitanju, zašto se strani agenti poput Miloševića, Karadžića i Mladića danas slave kao heroji? Bojim se da se Srbi neće nikad suočiti sa svojom prošlošću. Kod njih historija završava sa Jasenovcom 1945-te, poslije se nije baš ništa dogodilo.
Kako su u Njemačkoj nakon 2. svjetskog rata Ameri i Rusi ljudima "ukazali" na istinu. Kolektivno i "dobrovoljno" se išlo u kina, pa gledaj majčin sine logore i mučenja, dok ne shvatiš pravu istinu. Hitlerova stranka zabranjena za sva vremena. A šta se kod nas desilo? Djeca istoriju uče iz tri udžbenika, SDS legalna parlamentarna stranka, u komšiluku Šešeljev učenik premijer, Vojka oslobođen. Moglo bi se zaključiti da ovi anketirani nemaju razloga da drukčije razmišljaju.
Ne samo da su krivi za zadnje ratove nego i za prvi svjetski, a u drugom bili uglavnom u četnicima kolaborirajući sa nacistima.
sve nešto dumam, čitam, gledam dokumentarce obilazim muzeje i ne može se doći do drugog zaključka osim tog da su Srbi najveći izmet Evrope, neću se usuditi pa reći i šire jer pričam o materiji koju poznajem...
mnogo si ti izgleda pametan coek
"...ko je kriv za ono ludilo koje smo prošli devedesetih godina? Naravno da međunarodna zajednica nije naivna i da je mogla zaustaviti rat tih razmera, naravno da su drugi iskoristili priliku sa srpskim nacionalizmom da ostvare svoje tisućljetne snove, ali ta nespremnost da vidimo da smo mi inicirali stvar, to je zaista nešto što je otprilike lobotomija" OVO JE SRŽ PROBLEMA KOJI IMAMO KAO NAROD