Regija
0

Glavaš ponovno odvezen u bolnicu i vraćen u Remetinac

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Branimir Glavaš, koji već sedam dana štrajka odbijajući i hranu i vodu, u srijedu je ponovno iz Remetinca bio prevezen u zatvorsku bolnicu i potom vraćen u zatvor.

Kako se saznaje njegovo je stanje isto kao i jučer.

Detaljnije informacije nisu se mogle saznati a kako prenose neki mediji, danas su ga posjetili dužnosnici HDSSB-a, predsjednik stranke Dragan Vulin, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i saborski zastupnik Dinko Burić. Istaknuli su da mu se zdravstveno stanje drastično pogoršalo te da jako loše izgleda.

U zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici bio je prebačen i u ponedjeljak, ali je odbio liječničku pomoć i vraćen je u zatvor.

Glavašu je određen istražni zatvor jer je Vrhovni sud zaključio da je po Zakonu o kaznenom postupku takva mjera obvezna za okrivljenike kojima je izrečena kazna veća od pet godina.

Nakon što je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu Vrhovnog suda u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' od osam godina zatvora, na snazi je presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je zbog ratnog zločina u Osijeku nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora.

U Remetincu je od 5. marta.