Svećenike kazniti izbacivanjem
0
Efraim Zuroff: Zabraniti služenje mise Anti Paveliću
Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
-Ja sam negdje procitao da je Anete Pavelic kad je bio k´o djecacic mali isao je u mejktef.....!
Dr. Osmanbeg i dr. Džaferbeg Kulenović potpredsjednici NDH,desna ruke Ante Pavelića Asim Ugljen bio je predsjednik Vrhovnog suda NDH Ademaga Mešić bio je doglavnik prof. Alija Šuljak iz Hrvatske seljačke stranke (HSS) poglavnik pobočnik u Glavnom u.s.t.a.s.k.o.m.stanu Prof. Hasan Šuljak (HSS) bio je hrvatski zastupnik u Budimpešti dr. Salih Baljić generalni konzul u Ljubljani Sveučilišni profesor Hamdija Kreševljaković bio je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti ...
jel mise da se zabrane u svim crkvama i da samo služimo misu u Međugorju gdje nam Gospa donosi novace !? dajte nemojte molim vas samo tu ukinuti mise, pa vi kao židovi znate koliko novac znači u životu...
@George.Carli.. \'Religio\' na latinskom znaci \'linking back\' = vezivanje, vracanje originalu, autenticnosti zivota. Posto smo svi rodjeni u nekoj od konvencionalnih kolektivnih religija, mozemo da se kroz njih ucimo da se sjetimo ko smo i da je svaki zivot jednako vrijedan, nema bezvrijednog zivota. Ipak istorija i praksa religije pokazuje da je ista dozivjela mnoge devijacije, deformitete jer se tumacila kroz licnost individue koja je sposobna da oboji religiju u kojoj mu/joj se neko ne svidja i najgorim bojama. Zato, religija i duhovnost bi trebali postati dio najprivatnijeg zivota a ne dio politike - tu vrlo brzo budi ono bestijalno i iskrivljeno u nama.
Što gosp. ne progovori koju riječ glede zaštite Palestinaca koje Izraelci sastavno uništavaju, tihim genocidom i podrškom Obame \"prvog jevrejskog predsjednika USA\".
@Emerik, koliko mržnje u tvom komentaru. Mora da si židov?
krv ti je.em cio.isticku, sto ne zabranis velicanje vasih zlocinaca, ili bar ih jednom verbalno osudis?!
Dokumentarac - Crna knjiga (Ceo film) http://www.youtube.com/watch?v=dy9DM5KexCs
Pravaska G.O.V.N.A. ti svecenici!!! A kriju cinjenicu da je Isus bio jevrej i nista drugo.Neka se radije suoce sa cinjenicom da \"krscanstvo\" nije prava i stvarna vjera nego obicni plagijat.Nezaboravimo!Tek 400 godina poslije smrti Ješue od Nazareta ,jevreja koji je htio reformu hebreizma,ste napisali plagijat-religiju.
samo za one koji neznaju upravo je pavelić dao izgradit đamiju u centru zagreba ,da bi je kasnije komunisti srušili a danas je đamija na \"kraju grada\". toliko...
Totalno pogresno i glupo shvacanje religije i obreda. Svaki covjek koji je pripadao jednoj religiji, ikao je lose cinio, ima pravo da mu se odrzaju obredi po njegovoj vjeri. Ne treba mjesati vjeru i politiku!
@miro PAVELIĆ JE IŠAO U METEFSKU ŠKOLU U MJESTU JEZERA KOD BIHAĆA DOK MU JE OTAC -INŽINJER TU RADIO
duvaj ga efraime
Nije problem, statisticki, Bosanci/Bosnjaci su procentualno najmanje na planeti saradjivali sa Hitlerom, samo ti vadi glupe zakljucke, a mi cemo samo po istini i dokazima, mozete samo pasti na dupe sa tim vasim lazima koje nisu javne zbog dobrog razloga :)
a vase misljene o handzar diviziji i mnostvu muslimana koji su se tada izjasnjavali kao hrvati???e moje prelivode nemozete na 10 strana,vasa je samo jedna..HRVATSKA IZNAD SVEGA
NEKA PJEVA SVAKI SRBIN I SRBIJA SVA: PREDAJEM SE HOSOVCIMA, ŽIVJELA NDH! za dom uvijek spremni!
Zurrof ovim zahtjevom samo pokazuje nepoznavanje kršćanske vjere. Naime, misa ne znači da se podržavaju političke ideje Ante Pavelića. Sveta Misa se služi za griješnika, ne za grijeh. Osnovna logika kršćanstva je: Mrzi grijeh a ne griješnika. To je u suprotnosti sa židovskim \"oko za oko, zub za zub\" gdje je osveta glavni princip u odnosima. Kršćanstvo traži upravo suprotno, umjesto osvete nastoji kao odgovor ponuditi ljubav prema bližnjemu. Zato kršćanin ne smije mrziti, ni Pavelića, ni Tita, ni nekog desetog političara ili zločinca. Možda je to Židovu teško shvatiti jer je odrastao na sasvim suprotnoj logici, ali to ne znači da kršćanin podržava Pavelićeva djela sv. Misom, upravo je suprotno. Što je griješnik veći, to mu više Misa treba. Na primjer, kršćani malu djecu se smatraju da su bez grijeha. Zato, ako kršćansko dijete umre, za njega se ne služi sv. Misa jer za njegovu čistu dušu to nije potrebno i dijete ide direktno u raj.