Poznat i motiv napada
65

Drama u Dalmaciji: Bivši policajac sa motocikla upucao muškarca u centru Trogira

B. H.
Foto: Slobodna Dalmacija
Foto: Slobodna Dalmacija
Oko 12:15 u Trogiru je iz vatrenog oružja u glavu upucan muškarac. Vozilom hitne pomoći prebačen je u splitsku bolnicu. U kritičnom je stanju i u ovom trenutku nije izvjesno hoće li preživjeti. Za napadačem se traga.

Pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije splitske PU trenutno u Trogiru tragaju za Brankom Mamićem, 55-godišnjem penzionisnim policajcem iz Trogira koji je oko 12.15 sati u centru Trogira iz vatrenog oružja ispalio više hitaca prema mlađem muškarcu teško ga ranivši, prenosi.

Ljekari se bore život 32-godišnjeg muškarca koji zadobio teške povrede glave i prsa, prenosi Slobodna Dalmacija.

Prema informacijama Jutarnjeg lista muškarac na motociklu je naoružan i navodno je u potrazi za još jednim muškarcem kojeg okrivljuje za svoj financijski krah. Policija je, dok ga ne pronađu i uhapse, pružila zaštitu svima za koje misle da bi iz bilo kojeg razloga mogli postati meta.

Motiv napada navodno je bila sumnja tog napadčča da je mladić bio ljubavnik njegove supruge. Prethodno je pronašao poruke koje je mladić slao njegovoj supruzi, uključujući i emotikone srca. Međutim, kj0gi tvrde da mladić nije imao nikakve takve namjere prema supruzi, već su njihovi odnosi bili prijateljske prirode.

Penzionisani policajac Mamić izašao iz istražnog zatvora, gdje je proveo više od mjesec dana. Bio je priveden i zatvoren zbog porodičnog nasilja u januaru ove godine. Tom prilikom je prijetio svojoj supruzi i kćerki, te je fizički napao suprugu, prouzrokujući joj manje povrede. Kako bi je preplašio i možda natjerao da mu otkrije s kim ga vara, ispalio je metak iz legalno posjedovanog pištolja, koji je završio u zidu pored nje. Još se istražuje da li je istim oružjem pucao i danas.