Regija
0

Đukanović u službenoj posjeti Srbiji nakon deset godina

FENA
Milo Đukanović (Foto: AFP)
Milo Đukanović (Foto: AFP)
Premijer Crne Gore Milo Đukanović doputovao je u ponedjeljak popodne u dvodnevni službeni posjet Srbiji, prvi nakon deset godina, a s aerodroma Nikola Tesla ka centru Beograda krenuo je u pratnji 20-ak automobila i uz pojačane mjere sigurnosti.

Kako pišu beogradski mediji, više od sat vremena prije nego je avion crnogorskog premijera sletio u Beograd, duž autoceste bile su pojačane policijske kontrole.

Ovo je prvi Đukanovićev službeni posjet Srbiji nakon što je u martu 2003. bio na sprovodu ubijenog premijera Zorana Đinđića.

Službeni dio posjeta počinje u utorak prije podne kad će se Đukanović odvojeno sastati s premijerom Ivicom Dačićem i vicepremijerom Aleksandrom Vučićem.

Prema neslužbenim informacijama iz Podgorice, Đukanović i Dačić razgovarat će i večeras tokom radne večere koju priređuje domaćin. Dačić je ranije danas izjavio kako očekuje da će dvodnevni posjet Đukanovića Srbiji biti potvrda dobrih odnosa dviju država.

Tokom Đukanovićeve posjete Dačić očekuje da će biti usaglašeni zajednički interesi u oblasti evropskih integracija i ekonomskoj saradnji.

Dačić vjeruje i da već iduće godine Srbija i Crna Gora mogu početi održavati zajedničke sjednice dviju vlada, a tu praksu Srbija već ima sa Slovenijom i vladom Republike Srpske.

Ranije je bio najavljen i razgovor Đukanovića i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, ali će ovaj susret stjecajem okolnosti izostati jer je Nikolić otputovao na pogreb Nelsona Mandele.