Tajio širenje zaraze
0

Direktoru Gerontološkog centra u Nišu određen pritvor, prijeti mu 10 godina zatvora

FENA
Foto: Telegraf/D.K.
Foto: Telegraf/D.K.
Direktoru Gerontološkog centra u Nišu M. S. kojeg je srbijanska policija privela nakon što se koronavirusom zarazilo 135 od 256 korisnika te četvero radnika te ustanove za skrb o starijim osobama, Viši sud u Nišu odredio je kasno sinoć pritvor.

Na saslušanju u tužiteljstvu, osumnjičeni je negirao izvršenje kaznenog djela za koje se tereti, a sumnja se da nije poduzeo sve neophodne mjere i radnje kako bi spriječio širenje zarazne bolesti, uslijed čega je u Gerontološkom centru u Nišu zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih.

Rješenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, M. S. je određen pritvor do 30 dana, kazao je glasnogovornik Tužiteljstva u Nišu Boris Radonjić, a prenosi Radiotelevizija Srbije.

Direktoru, koji se tereti za teško djelo protiv zdravlja ljudi u vezi s kaznenim djelom prenošenja zarazne bolesti, prijeti kazna preko deset godina zatvora.

Unatoč propisanim preventivnim mjerama i zabranama, uprava je dopustila posjete članovima obitelji od kojih su neki doputovali iz inozemstva, a ima indicija i da je tajila simptome bolesti među štićenicima, utvrdili su liječnici.