Hrvatska
0

Deset uhapšenih zbog ubistva Pukanića

FENA
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
U policijskoj istrazi atentata na Ivu Pukanića uhapšeno je deset osoba, od kojih su dvije srpski državljani, a akciju je provela specijalna policija jer se očekivao otpor pošto je riječ o opasnim pripadnicima krim miljea, više puta evidentiranim zbog kaznenih djela, istakao je danas načelnik Ureda ravnatelja hrvatske policije Krunoslav Borovec.

Nije želio otkrio identitet uhapšenih niti je li netko od njih osumnjičen i kao naručitelj ubojstva Pukanića, a ne samo kao izvršitelj atentata.

Borovec nije odgovorio povezuje li se uhapšene i s nekim drugim nedavnim teškim zločinima u Zagrebu.

"Primarno smo fokusirani na slučaj atentata na Ivu Pukanić, a hoće li se nešto dodatno otkriti u nastavku istrage vidjet ćemo", kazao je.

Izvijestio je da su na području PU vukovarsko-srijemske jučer poslijepodne uhapšene četiri osobe, dok su ostale lišene slobode na području Zagreba, gdje je specijalna policija nasilno upala u nekoliko stanova.

Nad trojicom su prilikom hapšenja primijenjena sredstva prisile, pri čemu su dvojica lakše povrijeđena te im je pružena liječnička pomoć. Lakše su povrijeđena i dvojica policajaca.

Borovec je sa zadovoljstvo istaknuo da prilikom hapšenja nije bilo upotrebe oružja.

Za danas je najavio nastavak kriminalističke obrade, pretragu desetak stanova, vikendica i sedam vozila, no nije odgovorio kada će osumnjičeni biti privedeni istražnom sucu.

"Očekuje da ćemo pronaći nove dokaze i činjenice koje će potkrijepiti osnovanu sumnju da je riječ o počiniteljima", kazao je, dodavši da je u toku i međunarodna policijska saradnja sa BiH i Srbijom.