Nevrijeme u Hrvatskoj
27

Dalmacija i dalje odsječena zbog snježne mećave, u većem dijelu zemlje na snazi crveni meteoalarm

S. Š.
Pripadnici HGSS-a pomažu ljudima na zaglavljenim na cestama (Foto: HGSS/Facebook)
Pripadnici HGSS-a pomažu ljudima na zaglavljenim na cestama (Foto: HGSS/Facebook)
Snijeg koji je jučer, tokom cijelog dana, padao u Hrvatskoj napravio je potpuni kolaps u saobraćaju. Na stotine vozača je ostalo zaglavljeno na autocesti A1, a prema jutrošnjem izvještaju - situacija je tek neznatno bolja.

Od jučer u poslijepodnevnim satima, zbog meteoroloških uvjeta, iz HAK-a su izvijestili da nema slobodnog cestovnog pravca ni za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

Situacija jutros neznatno je bolja na pojedinim dionicama, a Dalmacija je i dalje odsječena.

Kako su izvijestili iz Hrvatskog autokluba, samo tek nekoliko autocesta, poput dionice autoceste A6, Krčkog mosta i Jadranske magistrale, je otvoreno za promet automobila.

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) su na terenu i angažovani su u pomoći putnicima koji su zapeli na cestama zbog velike količine snijega na relacijama Zadar - Gračac i Knin - Gračac.

Kako prenosi Index.hr, sinoć je oko 150 putnika smješteno u gospićki privremeni smještaj jer su zbog nevremena ostali na zaglavljeni na cestamaa u blizini Gospića.

Također, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) je izdao crveno upozorenje za područja Kvarner i Velebitski kanal zbog vjetra, koji se očekuje, olujne jačine.