Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A u nas 92%...
@Okotrb STO SIMICI BRISU KOMENTARE. U HRVATSKOJ JE NEGDJE 98% NA VJERONAUKU, A ONI KOJI NISU KOD POPOVA, TA DJECA SU IZOPACENA. HRVATSKA JE KATOLICKA EUROPSKA TALIBANIJA BEZ IKAKVE NAMJERE ZA NAPADOM. TAMO CRKVA ODREDJUJE STA I KAKO.
Vjera nema veze sa naukom. Pa je pravilan naziv religija a ne vjeronauka. Religija je dogma za razliku od nauke.
@gooUser1587025427 može i vjeronauk, ali sa naukom nema veze
Zato i jesu mladi
Vjeronauku nije mjesto u školama!
@MajkaTereza Što ima loše u vjeronauku?? Ja sam katolik iz Hrvatske ali smo učili o svim religijama i da poštujemo sve ljude. Tako su me i moji roditelji učili, a to je i nauk Isusa Krista. Nažalost, u sve to se miješaju nacionalisti.
Vjere dijele ljude na vjernike i nevjernike. Jedni kao "dobri" drugi kao "nisu dobri" i idi u pakao. I to nije nikakav nauka Isusa Krista...lol. znaš li to uopšte šta je nauka?
Mislim Bošnjani pohadjaju sto posto a ne tako davno kleli su se u Tita
Kod nas u Bih skoro pa 100 posto
Pazi ovih “naprednih” sto bi zabranili vjeru u Boga. Oni su toliko bahati da misle da svijet pocinje s njima. Jel znate vi “napredni” da je Albert Ajnstajn pred kraj zivota rekao: sto vise izucavam svemir sve sam blize uvjerenju da postoji neka sila koja kontrolise sve. Ja je zovem sila, a ljudi je zovu Bog
@PriglavakSevdalija Toliko gluposti stalo u jedan komentar, svaka ti čast.
Hdz,ce svakoj obitelji naturiti po jednog popa.
Svi veliki naucnici ukljucujuci i Planka (fotoelektricni efekat) su bili vjernici. Nacelno, fenomen svijesti i nase svjesnosti jos nije dokazan. To otvara mnoga pitanja o postojanju Boga ili neke vece inteligencije. Organizovana religija sve to svakako tumaci na pogresan nacin i ima pogresne namjere.
stvarno, pa otkud to čudno katoličanstvo među hrvatima kad je titin komunizam tako privlačan, a tek turski islam?! čuj katoličanstvo?!?!
“With or without religion, good people can behave well and bad people can do evil; but for good people to do evil - that takes religion.” ― Steven Weinberg
Zakonom zabranit indoktrinaciju, jadna djeca.
Religioznost je obrnuto proporcionalna inteligenciji
Porodice su problem i u BiH. Većina neobrazovana i glume vjeru. A nigdje porodica na vidiku gdje braća i sestre pričaju kad odrastu.
Jadni roditelji.Šta to njih pritišće da moraju djecu uvjeravati da postoji deda Mraz
Meni to dođe nešto kao folklor, Božić, Usks, obiteljski ručkovi. A činjenica je da pripadamo katoličkoj civilizaciji.
Zato propadaju kao država.
@Vanjita Najrazvijenije države u svijetu su sekularne. U velikoj si zabludi
Realno Hrvati su u velikoj većini dosta radikalni i zatucani barem sto se tice ovih iz Mostara.