Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Toliko ima katolika u BiH ali ovdje su konstutivan narod
da , a zašto, znaš li..ako ne znaš , malo uzmeš povijest , NE onu Osmanlijsku nego cjelokupnu pa ćeš znati...
@Vitez Za razliku od Bošnjaka u RH, Hrvati su u BiH autohtoni narod. Dok su Bošnjaci u RH velikom većinom ekonomski migranti doseljeni iza 2. svjetskog rata. Što znači da nisu autohtoni narod u RH.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
I nije im pala dlaka s glave zato što su muslimani/Bošnjaci/Bosanci, prije, u vrijeme i iza rata. Imali su dvostruko pravo glasa kao male manjine (0,73%) od 2000. do 2007. http://www.jutarnji.hr/ustavni-sud-ukinuo-dvostruko-pravo-glasa-za--male--manjine--a-srbi-vise-nemaju-zajamcena-tri--opca--mjesta-u-saboru/962289/
Švicarska referendumom zabranjuje gradnju džamije, a u Hrvatskoj postoji islamski centar u Rijeci. http://www.jutarnji.hr/u-rijeci-otvorena-najljepsa-dzamija-u-europi-na-svecanost-doslo-20-000-ljudi/1100773/ Hrvatska ima jedan od najuspješnijih modela integracije muslimana, najrazvijenije europske zemlje razmišljaju o o tom modelu. https://www.youtube.com/watch?v=GzJi4bd-nu4
@Tvoj Ujko lako je integrirat narod koji govori sličnim jezikom, iste je rase i kolko tolko bliske kulture. Probaj nešto što je puno različitije.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
tako je. i ja mislim da su jako bitni za naše društvo
Čak i u BiH svaki četvrti ili peti Bošnjak ima i Hrvatsko državljanstvo i u BiH su konstitutivni...
Bilbord propaganda bolje prošla u Hrvatskoj (100.000) a u BiH (120.000)
poserem ti se na tu halku u tim godinama
Kad niste stavili bilborde prije popisa u HR, moralo vam se to desiti, zato je nasim muslijima puna federacija bilborda bila da ljudi ne pogrijese jer nije ni malo lako mjenjati naciju svakih 40god.
Muslici.
Ni u jednoj državi na svijetu kao u Hrvatskoj su Bošnjaci prisutni u javnom životu,Bošnjaci u npr. HR i Bošnjaci u Njemačkoj su dva različita svijeta...
U njemačkoj su Bosanci.
Bez obzira na vjersku pripadnost, u Hrvatskoj svi građani koji posjeduju hrvatsko državljanstvo po logici stvari treba da su Hrvati, a u BiH isto svi bi trebalo da su građani BiH, to jest Bosanci i Hercegovci.
Znaci sve sandzaklije su srbi.
@barjaktar Državljanin Republike Srbije, ja šta ste drugo, a po vjeroispovijesti većinom muslimanske.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)