Boris Tadić
0

'Beograd ima najveće razvojne mogućnosti u regionu'

SRNA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Predsjednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić ocijenio je da Beograd ima najveće razvojne mogućnosti u jugoistočnoj Evropi i da njegov razvoj može da pokrene i razvoj ostatka Srbije.

"Beograd je proizvod našeg društva, kulture, iskaz ukupnih potencijala naših mogućnosti i talenata. Kad neko iz sveta dođe ceni nas prema onome što je materijalno delo naših prethodnika", rekao je Tadić u obraćanju delegatima Skupštine beogradskog odbora DS-a.

On je naveo da beogradska vlast ima obavezu da u narednom periodu izgradi nekoliko mostova, obilaznicu, institucije kulture i metro, kako bi Beograd učinili primamljivijim za strane investicije.

Tadić je rekao da postoji opasnost da ideje regionalizacije i decentralizacije koje služe demokratizaciji društva budu izvrgnute u svoju suprotnost i da, umjesto da posluže demokratizaciji društva, stvore feude koje vode lokalne elite koje nemaju dodir sa realnošću.

Skupština Gradskog odbora DS-a Beograda izabrala je danas ponovo Dragan Đilasa za predsjednika te organizacije.

Đilas je  naglasio da će uvijek podržavati ideju da Beograd pomaže ostatku Srbije, ali da Beograd, kao lokomotiva koja vuče, ne smije da ostane bez energenta.