Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Meni je ova praksa sasvim normalna i prihvatljiva. Neka se podseti malo ulickana gospoda da nije ambasada njohova dedovina, već da je to njihovo radno mesto, kao i svako drugo, te da će kad tad morati da polože račune poslodavcu koji svaki dan stoji naspram njih i gleda ih.
U pitanju je uvođenje reda i zakona u zemlji. Ambasadori, konzuli i ostala gospoda su se mnogo opustili, raspojasali u poslednjih 20 godina. Oni nikako da shvate da njihova uloga nije samo da koriste sve beneficije svoje pozicije, u smislu rezidencija, ručkova, koktela, besplatnih avionskih karata itd, već da budu most za nove investicije, da budu ambasadori srpskih preduzeća. Nedavno je bila objavljena vest da im je ministar inostranih poslova ovim povod očitao bukvicu. Slika je samo jedan od dodatnih mera uvođenja reda i discipline.
Dobro sta je tu vijest? To sto ce Tomo visiti u srpskim veleposlanstvima, ili sto uopste kace slike?
Sjecan se nekad su i nama u Njemackoj nalagali da drzimo Alijine slike, pa nitko to nije dovodio u pitanje. Ne razumijem zasto je ova prica toliko znacajna kada je ustaljena praksa u svim zemljama svijeta.
Dobro pa Srbi drze samo Nokilica. Ovi Hrvati drze Gotovinu kao nekada Titu, pa i gore. Gdje god se okrenes samo Gotovina, al nitko o tome da pise...
A zasto nije vijest kada Francuzi kace Hollande-ove slike u svojim veleposlanstvima?
Ako u njemackim veleposlanstvima drze slike Angele Merkel, sto ne bi i Srbijanci drzali Tomine?
A čiju sliku Bosna može da okači? Dodikovu?
Pa šta, i Obamine slike kače, pa nikome ništa.
Na mom zidu visi slika od domaceg izdajnika to moj deda.glava seda pravo me u oci gleda ispalo je da ne valja sto je bio za svog kralja Bora Djordjevic,sredina 80-ih.
Tako je, stoko nacikomunistička, baš ko nekad Titu
...ovu našu tročlanu ublehu \"metnut\" u digitalni foto frejm...pa nek se rotiraju svako 6 minuta :)
Budaletina s osnonom školom, a s time da su ga večina Srba izabrala, znači da su Srbi najjadniji i najzadrtiji narod na svjetu, albanci su sveti za vas...
E zato bi i mi Bosanci trbali uzvratiti recipročnom mjerom pa u našoj ambasadi u BG staviti slike naših predsjednika.
odoše u PM, totalitarni režimi vraćaju stvari unazad . . .