Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imao sam priliku ici u Albaniju nekoliko puta poslom.Ima naravno prednosti u odnosu na nas ali ima i nedostataka.Licno mislim da sva ta fascinacija Albanijom ne potice od neke objektivne procjene situacije nego od nerealnog ocekivanja ,obzirom da smo mi Titova djeca Albance smo posebno imali na piku iz meni jos uvijek nejasnih razloga, cime mi jos vise hranili nasu neopravdanu prepotentost-smatrali smo da smo fakat Atlantida za sve ostale). Kad smo konacno nakon ovih ratova stupili u kontakt sa Albancima, skontali smo da to fakat nisu samo oni polupismeni pekari kakvi uglavnom dolaze kod nas, nego imaju Nobelovaca, naucnika,umjetnika i glumaca, tada su svi oni koji su imali dvije ciste skontali o kakvoj se ksenofobnoj propagandi radilo.Sama cinjenica da na podrucju bivse jugoslavije ( i uglavnom samo na tom podrucju) jos uvijek ima podosta onih koji na albance gledaju s neke samo njima razumljive "visine", govori u prilog onoj narodnoj: "hej slaveni i ostali, debelo smo zaostali" ;)
Jbt. ja mislim da kad bi se kod nas napravila poštena revizija visokog školstva, došli bi u veliki problem. Naime, sve univerzitete i visokoškolske ustanove bi trebalo zatvorit zbog nepotizma, korupcije ..... SVI BI SE ŠKOLOVALI U INOZEMSTVU !!!
prije 30 god Albanija prema nama bila kao neko nerazvijeno pleme, a sad su izgleda postali evropa naspram nas...
Jedina dobra stvar za vrijeme Envera Hoxhe je bila obrazovanje, i skoro 100%-na pismenost. Bravo Albanci opet!
Aljbanija... sta ces..
.........treba u slijedećem prijelaznom roku toga albanskog ministra dovesti kod nas ........ bilo bi posla i za prekovremeno zatvaranje akademskih ustanova............... albanija nam postala uzor za uvođenje reda u državi..........
Eto ti Albanije, lafo zaostali ovo-ono - Preko 300 KM autoputa za 4 godine, morska obala se razvija matematičkom progresijom, evo ukida se i prodaja diploma tj. kupovina znanja... A đe je dobri Bošnjanin? E jesmo jadni da Bog dragi sačuva.
Ma kakvi zaostali (u odnosu na nas). To je prije bilo. Vremena su se promjenila.
Hvala Bogu da mi nemamo tih probelma! Ne daj Bože da nam još i visoko obrazovanje nije kako treba!