Srbija
0

Akcija "Morava" nije završena

SRNA
Ministar unutrašnjih poslova Srbije policije Ivica Dačić izjavio je da policijska akcija "Morava" nije završena i da će policija nastaviti da se bori protiv trgovine drogom.

Dačić je rekao da akcija "Morava", koja je usmjerena ka razbijanju mreže dilera narkotika u Srbiji, pokazuje i da je državna politika veoma jasna kada je u pitanju beskompromisna borba protiv svih vidova kriminala.

"Na meti su, naravno, bili organizatori najvećih kriminalnih grupa koji se time bave, ali na meti mora biti i dilerska mreža do onih kojima je ta droga namenjena, a to su pre svega deca. I mi im nećemo dati mira", rekao je Dačić novinarima u Ljuboviji. 

On je smatra da je akcija dala veliko ohrabrenje građanima i pozvao sve građane da imaju povjerenja u državne organe i da zajedno sa policijom rade na sprečavanju svih krivičnih i kriminalnih radnji. 

Dačić je ranije rekao da cilj akcije "Morava", u kojoj je privedeno oko 500 osoba, nije bio samo zaplijena narkotika, već "paralisanje" dilerske mreže. 

U akciji je, između ostalih, uhapšen Marinko Nikolić, kod koga je pronađeno više od milion falsifikovanih američkih dolara. 

U Novom Pazaru je priveden Dževad Alibašić, koga je ministar Dačić označio kao pripadnika međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavi trgovinom narkoticima.