Srbija
0

Aca Bulić pušten na slobodu

SRNA
Policija je pustila na slobodu bivšeg predsjednik fudbalske zajednice prvoligaša Srbije Dragana Acu Bulića, koji se sumnjiči za posjedovanje manje količine droge za ličnu upotrebu.

Bulić je pušten na slobodu prije isteka roka od 48 sati zadržavanja u policiji i ne dovodi se u vezu sa bombaškim napadom na kuću nekadašnje fudbalske zvijezde Dragana Stojkovića Piksija u Nišu, kako je to saopšteno prilikom njegovog hapšenja u petak.

Tokom saslušanja Bulić je negirao da ima bilo kakve veze sa drogom koju je policija pronašla u njegovoj kući, potvrdio je Tanjugu njegov branilac Ognjen Radić.

"Riječ je o manje od pola grama kokaina i marihuane sve zajedno i to djelo je u nadležnosti Osnovnog suda u Beogradu", rekao je Radić i istakao da "nema ni pomena o Bulićevoj umješanosti u napad na Stojkovićevu porodičnu kuću".

Bulić nije privođen pred istražnog sudiju i eventualni postupak protiv njega ići će redovnim tokom, a za krivično djelo posjedovanje droge za ličnu upotrebu zaprijećena je kazna do tri godine zatvora.

Osim Bulića, na slobodu je pušten i Saša Vranić, koji se sumnjiči za nedozvoljeno nošenje oružja.

Protiv osumnjičenih za napad na kuću Dragana Stojkovića Piksija postupak će biti nastavljen pred sudom u Nišu.
Osim Bulića i Vranića, u petak su uhapšeni Igor Dragojević i Nikola Tomović, dok se Markom Poljakom i dalje traga.

Dragojević, koji je, kako prenose beogradski mediji, Bulićev tjelohranitelj, uhapšen je zbog izazivanja opšte opasnosti nad porodicom Dragana Stojkovića.

Bulić je vlasnik beogradskog restorana "Ruski car" i Fudbalskog kluba "Železnik", a on je sin kontroverznog biznismena Jusufa Juse Bulića, ubijenog 1998. godine.

Aktivirana eksplozivna naprava bačena je u dvorište porodične kuće Dragana Stojkovića u selu Pasi poljana kod Niša 23. februara 2012. godine i tom prilikom nije bilo povrijeđenih.