Okupljanje u 17 sati
103

Pripreme za proteste u Banjoj Luci se privode kraju, opozicija prodefilovala u automobilima

N. V.
Defile automobilima
Defile automobilima
U Banjoj Luci uveliko traju pripreme za večerašnje velike proteste opozicije protiv medijskog mraka i kriminala. Organizovan je i auto-defile kroz grad.

Na Trgu Krajine se montiranje bine privodi kraju, a kolona automobila sa zastavama Republike Srpske prošla je kroz Banju Luku.

Kretali su se od Narodnog pozorišta Republike Srpske ka Trgu Krajine, a auto-litijom kao i večerašnjim protestima, opozicija želi poručiti da se mora zaustaviti samovolja vlasti, kriminal i ograničavanje slobode medija.

Iz opozicije su danas poručili građanima da došu na proteste u što većem broju i tako se pridruže borbi za "bolje i pravednije društvo".

Protestno okupljanje je zakazano za 17:00 sati na Trgu Krajine, u organizaciji SDS-a, PDP-a, DNS-a, SPS-a, Pokreta za Pravdu i Nebojše Vukanovića.

Organizatori protesta su poručili da su, iako je glavna tema protesta borba protiv medijskog mraka u kojem se nalazi Republika Srpska, proteklih dana nametnula i druge teme o kojima će se također govoriti na ovom protestu. Jedna od njih je i afera "Kiseonik".