Kultura
33

"Bajka koju idiot priča": Predstava za dame u Kamernom teatru 55

Klix.ba
U Kamernom teatru 55 od ovog mjeseca poseban događaj namijenjen samo za dame. Druženje i sjajna predstava, uz promociju pozitivnih vrijednosti i nezaobilazni razgovor o aktuelnim temama iz businessa, kulture, mode i svakodnevnog života.

Predstava koja najavljuje projekat je "Bajka koju idiot priča", u režiji Emira Kapetanovića, u kojoj igraju poznata bh. glumačka imena: Zana Marjanović, Vanesa Glođo, Dragana Jovičić, Admir Šehović i Moamer Kasumović. Predstava je inspirisana skicama za dramu “Bajka koju idiot priča” Lane Bastašić.

"Bajka koju idiot priča" govori o izgubljenom identitetu. Nepoznati čovjek se budi na onom svijetu i shvata da se ne sjeća ko je. Prilaze mu Bog i predstavnici raznih ideologija i svjetonazora i pokušavaju ga obrlatiti da ode s njima. Da pristane na njihova pravila. Da zaboravi ko je i prihvati nametnutu i ponuđenu verziju sebe i svjetonazora. Da se potčini. Da se odrekne sebe. Borba traje do samoga kraja, a rezultat je u najmanju ruku neočekivan. Barem po bogove.

Ladies In Kamerni Teatar 55 je projekat koji promovira kulturu, žensko poduzetništvo, pozitivne životne vrijednosti i kulturu dijaloga.

Dobrodošle dame u četvrtak 28.01.2016. godine, Kamerni Teatar 55., u 19:30 sati.