vijesti
10

Izvukli i popravili klupe koje su vandali razbili i bacili u Lišticu

Klix.ba
Članovi udruženja Korektiv i Inicijativa za Široki Brijeg izvukli su klupe koje su nedavno vandali bacali u rijeku Lišticu.

Klupe koje su vandali razbili članovi udruženja su popravili i stavili na mjesto uz šetnicu gdje se ranije nalazila, a kao podsjetnik na vandalizam razbijenu klupu izvučenu iz rijeke postavili su u blizini zgrade Vlade Zapadnohercegovačkog kantona.

Već idući vikend, ukoliko posluže vremenske prilike, najavljuju veliku akciju čišćenja pjesačkih staza do vrela u Borku, pozvat će bicikliste, GSS, udruge i sve dobronamjernike da im se pridruže.

Postavit će desetak novih klupa za šetače i sportaše, protrsiti šiblje i draču, urediti staze te pokupiti smeće koje su za sobom u Borku ostavili neodgovorni Širokobriježani.

Time žele utjecati na svijest ljudi kako bi se odgovorno ponašali i čuvali Borak za buduće naraštaje kao i posjetitelje ovog parka na zemlji.

Podršku su dobili i od Elektroprivrede HZ HB te se nadaju kako će se u njihove akcije uključiti i druga javna i privatna poduzeća kako bi svi skupa utjecali na očuvanje prirode i prirodnih resursa Širokog Brijega.

Svima nama je, kazali su, obaveza štititi prirodno i kulturno dobro. Zašto su klupe i kante za otpatke zasmetale frustriranim divljacima, očito je, pitanje je nad kojim bi se trebali zamisliti pojedini roditelji. Međutim, postoje i oni dobri dečki koji neće stati, oni ne postavljaju pitanja nego nude konkretna riješenja. Njihove akcije imaju za cilj doprinijeti ljepšem izgledu mjesta u kojem žive.