Željovci za Harisa Tvrtkovića
0

Zubanović rođendan obilježio učešćem u humanitarnoj akciji

Piše: A. Panjeta
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com (Foto: A. P./Klix.ba)
Srđan Stanić zasukao rukave (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Aktualni prvotimac FK "Željezničar" Srđan Stanić i bivši legendarni igrač kluba s Grbavice Hadis Zubanović učestvovali su u subotu u humanitarnoj akciji "Danas vas služi..." u Galeriji "Boris Smoje" u Sarajevu.

Gosti su pića koja su im služili Stanić i Zubanović mogli platiti po želji, a sav prikupljeni pazar od 13 do 14 sati koliko je akcija trajala, biće preko Fonda za liječenje oboljelih Bosanaca i Hercegovaca uplaćen za pomoć dječaku Harisu Tvrtkoviću. Dječak se bori za život otkako ga je krajem juna ove godine udarilo vozilo Hitne pomoći dok se vozio na biciklu u naselju Vogošća.

Mladi "Željin" prvotimac Stanić odmah na početku akcije zasukao je rukave i krenuo sa posluživanjem, dok je na početku stariji kolega Zubanović bio više zadužen za savjete. Bivši i sadašnji igrač špokazali su da se osim na fudbalskim travnjacima dobro snalaze i u konobarisanju, te su uspješno "plasirali" sve narudžbe. Zubanović se sa zadovoljstvom odazvao akciju, te tako pomažući obilježio svoj rođendan. Među brojnim gostima bilo je i onih najmlađih koji su željeli da se fotografiraju sa igračima "Želje".