Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ajd nemojete se bar oko ovakvih pozitivnih tema svadjati......molim vas
@ sdf vezano za bosnu dejton je skrojio bosnu na način da niko nije zadovoljan, što i jeste cilj imperijalističkih sila. politika dodika i inače srpskog rukovodstva prividno daje srbima lažnu nadu da će se otcijepiti rs, a to je jako glupo čak i da je ostvarivo (zamisli kako bi izgledao put od Trebinja do Banja Luke i kome bi čovjek u Hecegovini mogao prodati svoju robu - ekonomski i geografski to je promašaj). Naspram tome Bošnjaci moraju braniti svaki milimetar Bosne jer za razliku od Srba i Hrvata nemaju rezervne države - to je stvar opstanka. Po mom mišljenju politika Srba je trebala da ide u pravcu jačanja Bosne jer Bosna je i srpska država, te na zbližavanje Srbije i Bosne i svih balkanskih zemalja. Srbi po običaju sami uništavaju sebe i jačanjem RS-a, a odričući se druge polovice svoje države, oni jačaju bošnjačku komponentu u Bosni. Stvorit će ekonomsku krizu, što neće ići u prilog nikome, ali najmanje Srbima jer Bošnje nemaju kamo.
Sa srecom prikupili koliko treba , dijecu treba uvijek pomoci posebno bolesnu ...
@ sdf Mi smo se prije dvadeset godina borili za goli opstanak. Ponuda od Srba da se ostane u Jugoslaviji kao ravnopravan narod nikad nije bila iskrena, a vama je trebala da skoncentrirate svoje snage protiv Hrvata, a poslije bi se i jedni i drugi okomili na nas. Svakako bi vi Srbi i u toj opciji izgubili rat od hrvata jer je hrvatski narod bio odlučan da brani svoju domovinu, a što je bitnije vanjske okolnosti (svjetski faktori) su joj išle u prilog. Puno pametnije za srpsko vodstvo u tom vremenu prije početka rata je bilo da se prihvati bilo kakav oblik Jugoslavije (nuđena je opcija konfederacije od strane Tuđmana ili Alijina i Kirina opcija federacije Srbije s Bosnom, a konfederacije sa Hrvatskom i Slovenijom). Mislim da je ova opcija Alije i Kire bila najmanje loše rješenje. Na žalost započeo je rat u kojem smo svi izgubili. Postali smo banana države koje svak guzi kako se sjeti.
@bos. da ste imali imalo mozga pricutali bi pre dvadeset godina,dosad bi nas kolicinom potusili ali vi ste teli biti veci Turci od Turaka,nismo vam mi krivi.Akosu Ameri mogli Albancima pokloniti Kosovo koje nikad nije bilo Albansko valjda cemo mi moci preziveti na malom djelu Bosne koja je nekad bila citava nasa i u kojoj su pre ne bas puno vremena ziveli sedamdeset posto Srba
moj dodo ti samo pomažeš nama bošnjacima a da toga nisi ni svjestan, a što se tiče ove djece hvale vrijedna gesta, djeci sve najbolje, a ti nam dodo samo vladaj manjim entitetom što dulje