Humanitarne akcije
0

Treći decembra humanitarna akcija "Paketići za sve"

FENA
Udruženje altruista "Dobro" organizirat će 3. decembra u Centru za promociju civilnog društva u Sarajevu pakiranje paketića za djecu u stanju socijalne pomoći iz gradova širom BiH, a sadržaj tih paketića sakupljen je u okviru humanitarne akcije "Paketići za sve".

"Akcija ''Paketići za sve'' Udruženja DOBRO odlično napreduje. Dosad su održana tri prikupljanja donacija, a vrijednost je više od 8.000 KM, računajući novčane i donacije u materijalu", navode iz Udruženja.

Iz Udruženja pozivaju sve koji mogu i žele pomoći realizaciju te akcije da se priključe i doniraju. Donirati se može novac, koji će biti utrošen za kupovinu slatkiša, igrački, šalova, kapa, rukavica, školskog pribora, slikovnica i knjiga, a te stvari bit će spakovane u paketiće.

"Navedeno možete i sami donijeti i predati volonterima Udruženja Dobro svake subote u Caffe Sova (ulica Aščiluk 11 ) od 12 do 18 sati, te svake srijede od 18 do 20 sati", navodi se.

Uplate se mogu izvršiti na transakcijski račun Udruženja altruista "Dobro": Raiffeisen Bank BiH d.d., Broj računa: 1610000055480034 Sa naznakom: “Paketići za sve”.