Humanitarne akcije
36

Stanovnici Ilidže prikupili oko 30 tona pomoći za Janju, Maglaj i Zavidoviće

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Stanovnici Ilidže su proteklog vikenda prikupljali pomoć za najugroženije porodice poplavljenih područja u BiH. Prikupljeno je oko 30 tona osnovnih životnih namirnica, higijenskih potrepština, gumenih čizama i lopata.

Iz Velike aleje, danas u 11:00 sati, krenula su tri kamiona pomoći za Janju, Maglaj i Zavidoviće, dok je za sutra, 20. maja, najavljen polazak volontera koji će pružiti svoju pomoć u čišćenju poplavljenih područja u Maglaju.

"Odziv stanovnika općine Ilidža je bio iznad očekivanja. Vrlo brzo su se organizovali i u kratkom vremenskom periodu je sakupljena značajna količina paketa sa hranom i drugim potrepštinama“, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Načelnik Ilidže Senaid Memić rekao je kako je ponosan na svoje sugrađane koji su se u velikom broju odazvali ovoj akciji. Istakao je nadu da će Općina Ilidža i dalje u skladu sa finansijskim mogućnostima pomagati svima kojima je pomoć potrebna.

Nastavak akcije prikupljanja na prostoru općine Ilidža bit će organizovan u mjesnim zajednicama Butmir, Blažuj i Rakovica.