Sretno hrabri dječače
0

Prikupljena sredstva za Harisa koji sutra putuje u Zagreb

Piše: J. Hadžiahmetović
Haris Tvrtković
Haris Tvrtković
Iznos od 21.108 eura, sa predračuna zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava, potrebnih za liječenje Harisa Tvrtkovića je sakupljen. Zajedno sa roditeljima, ovaj veliki borac sutra putuje u Zagreb.

Došao je i taj dan. Nakon mnogobrojnih humanitarnih akcija, sakupljeno je dovoljno sredstava za odlazak Harisa Tvrtkovića u Zagreb i njegovo liječenje.

Sutra će ovaj hrabri dječak zajedno sa svojim roditeljima i sestrom putovati u glavni grad Hrvatske gdje će ih dočekati dr. Darko Chudy, direktor Odjela za neurohirurgiju Kliničke bolnice Dubrava.

"Planirano je da se Harisu prvo urade svi nalazi jer ovi koje imamo ne vrijede u Zagrebu. Sredstva iz predračuna su prikupljena, a da li će trebati još novca, to u ovom trenutku ne možemo reći", kaže Harisova majka Sanela koja će u vozilu Hitne pomoći putovati zajedno sa svojim sinom, dok će otac Ševal i njihova kćerka ići automobilom.

Porodica Tvrtković će boraviti u Zagrebu dok traje Harisovo liječenje.

Podsjetimo, Haris Tvrtković je teško povrijeđen 25. juna 2011. godine kada ga je vozilo sarajevske Hitne pomoći oborilo sa bicikla na pješačkom prijelazu u središtu Vogošće. Udar vozila je izazvao niz povreda, od kojih je najozbiljnija povreda moždanog stabla, zbog koje je Haris već skoro pola godine u stanju tzv. "budne kome".

Nadamo se da će liječenje proteći u najboljem redu te da će Haris sa svojim prijateljima ponovo zaigrati košarku.