Apel za pomoć
321

Pomozimo sestrama Dautefendić da spase vid

Klix.ba
Ema i Anesa Dautefendić
Ema i Anesa Dautefendić
Djevojčice Anesa i Ema Dautefendić trebaju vašu pomoć da ne oslijepe. Njihovi roditelji nemaju posao, a za operacije u inozemstvu je neophodno 10.000 eura.

Anesa Dautefendić ima 12 godina i odlična je učenica 7. razreda osnovne škole u Sarajevu. Krajem prošle godine na času sporta teško joj je povrijeđeno oko udarcem loptom i zbog pucanja retine oslijepila je na lijevo oko.

Nesreća za nesrećom

Ema Dautefendić rođena je 1990. godine i dijete je s posebnim potrebama. Treba ići na operaciju desnog oka koje je zahvatila ablacija. Poslije rata ona je već izgubila vid na lijevom oku i ako joj se sada ne pomogne, uz svoju tešku bolest ostat će slijepa.

Za dvije operacije sestara u inozemstvu potrebno je 10.000 eura. Njihovi roditelji nemaju stalno zaposlenje, preživljavaju od povremenih poslova i posredstvom organizacije Bosnia Appeal mole za vašu finansijsku pomoć.

Kažu da nesreća nikada ne dolazi sama. Prvo je povrijeđena Anesa. Roditelji su tražili lijek gdje god su mogli. Ali, uspjeh je izostao. Novca nemaju za dalje liječenje, odnosno operaciju. Nisu se uspjeli ni smiriti nakon šoka kada im je kćerka povrijeđena, a Emi, sada već djevojci, koja je od rođenja s posebnim potrebama, pojavila se ablacija na desnom oku. Hitno joj je potrebna operacija da ne bi ostala potpuno slijepa, jer je nakon rata izgubila vid na lijevo oko.

Rešadovi napisi

Sigurno je izuzetno teško ne moći pomoći svojoj djeci. Nije lako zatražiti ni pomoć. Otac djece je svojevremeno, nerijetko pišući o nevoljnicima u svojim napisima, apelovao na dobre ljude da pruže ruku potpore. Eto, sada njemu, odnosno njegovoj djeci, treba naša pomoć. Od nas zavisi da li će Anesa i Ema ozdraviti.

Pomoć za sestre Dautefendić možete uplatiti direktno na račun:

UniCredit - Zagrebačka banka Dautefendić Rešad - BiH, Sarajevo 3383202192891813 21-32-92891-8

Znamo da je malo onih koji su i sami u dobroj finansijskoj situaciji. Ali, nikada se do sada nije dogodilo da se nije pomoglo, pa koliko ko može. Merhamet je naša snaga i ne jednom se pokazao jačim od teških sudbina. Sve bi sigurno bilo lakše da roditelji nisu bez posla. Mnogi će prepoznati da je otac Anese i Eme dugogodišnji novinar Oslobođenja, Dnevnog avaza i još nekih listova i TV kuća. Ostao je bez posla. Možda se neko ko pročita ove retke dosjeti i kako bi se mogao naći posao za novinara Rešada Dautefendića. On je pouzdan i vrijedan novinar iz one srednje generacije žurnalista, pravih profesionalaca.