Humanitarne akcije
0

Pomozimo malom Petru da ne izgubi vid

Klix.ba
Petar Knezović
Petar Knezović
Osmomjesečnom Petru Knezoviću potrebna su novčana sredstva za operaciju agresivnog tumora na očima.

Život nas ne prestaje šokirati, ne prestaje nam potvrđivati koliko nekada zna biti bešćutan i namjeriti se na one najranjivije među nama.

Za bilateralni retinoblastom Mirela i Ivo Knezović iz Mostara dosad nikada nisu čuli, za njega nisu znali sve dok im ljekari, na rutinskom pregledu oka njihovog osmomjesečnog sina Petra, nisu kazali kako je taj brzorastući, izrazito agresivni tumor zahvatio lijepe oči njihovog djeteta, oči vesele bebe koju majka nježno gleda svaki dan, svaki sat, minutu..

Petar je, nakon SKB-a Mostar, prebačen u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj, gdje je nakon pregleda odlučeno da se daljnje liječenje treba nastaviti u Essenu u Njemačkoj.

Cijena operacije bit će poznata nakon što budu dovršene nužne pretrage u Essenu, već je poznato kako se mjeri desecima hiljada eura, a svako od nas u prilici je pomoći malenom borcu da sačuva neprocjenjivi vid i ima sretno djetinjstvo, u kojem neće samo osjećati i čuti svoju majku, svoga oca, svoga brata, nego će ih i vidjeti.

Nije teško, treba samo shvatiti kolika je dragocjenost nevinog života ovog malenog djeteta. Podignimo se, pogledajmo ovog anđela kako se smiješi i osigurajmo mu bar šansu da i on nas sutra može gledati.

Pomoći je moguće uplatom sredstava kod UniCredit Bank d.d., na račun Petrove majke Mirele Knezović:

3381002512499939 (uplate unutar BiH)

SWIFT: UNCRBA22, IBAN BA39 3381 3028 3128 8290 (uplate iz inozemstva)

Kontakt osoba: Marina 063/454-450; Jure 063/442-472