Humanitarne akcije
226

Pomozimo Denisu da prikupi novac za terapije protiv epilepsije

Klix.ba
Denis Barta
Denis Barta
Kada je prošle subote veliki borac Denis Barta proslavljao 16. rođendan, jedina želja bila mu je zdravlje. Nakon što je krajem aprila na klinici u Italiji obavio dijagnostiku, ovaj bolesni dječak i njegovi roditelji dobili su novu nadu.

Prema preporukama italijanskih ljekara, Denis bi se od septembra trebao podvrgnuti magnetnim terapijama koje bi trebale spriječiti dalje napade epilepsije. Neophodne se mu najmanje četiri terapije, a jedna košta 3.000 eura. Ukoliko bi se ove terapije pokazale kao uspješne, Denis bi mogao na operaciju.

"Zahvaljujući dobrim ljudima Denis je uspio prikupiti novac za odlazak na dijagnostiku. Sada kad smo saznali da ima nade, ponovo molimo ljude koji su u prilici da nam pomognu da skupimo pare za terapije za Denisa", moli Denisova majka Eldina i objašnjava da je njen sin početkom ove godine, dok se borio za život, morao operisati žuč.

Uz sljepoću od rođenja i epilepsiju Denis je i autistično dijete kojem je govorna komunikacija slaba, te ne može žvakati, a ne može ni koristiti ruke za osnovne potrebe. Međutim, kada dođe u dodir s klavijaturama, Denis čini čuda i često kaže da je muzika njegovo svjetlo.

Čim bude malo bolje Denis nastupa po mnogim ugostiteljskim objektima i tako prikuplja novac za svoje liječenje. Istovremeno, njegova hrabra majka nastavlja po kafićima i manifestacijama prodavati DVD sa Denisovim pjesmama po cijeni od 10 KM, a svi koji na bilo koji način žele pomoći ovom dječaku slijepom od rođenja mogu kontaktirati njegove roditelje na telefon 064/409-0794.

Za uplate novca otvoren je i račun u ProCredit Banci na ime Denis Barta Broj klijenta: A-47760 Broj računa: 194-101-47760001-54