Humanitarne akcije
88

Denis Barta treba još 10.000 eura da ode na liječenje u Italiju

Klix.ba
Denis Barta, hrabri 15-godišnjak iz Sarajeva, koji je greškom ljekara ostao slijep po rođenju, već dugo pokušava skupiti novac za svoju operaciju. Prema riječima Denisove majke Eldine, za to je potrebno još 10.000 eura.

Ovaj dječak koji boluje od autizma i epilepsije, ali uprkos tome piše tekstove, svira i pjeva, snimio je i DVD "Muzika je moje svjetlo" kojeg njegova majka godinama prodaje po ugostiteljskim objektima i muzičkim događajima u Sarajevu.

"Ne znam koliko dugo ću još moći ovako. Nemam više kome da se obratim", kazala je potresena Eldina, koja je, kao i njen suprug Nebojša, nezaposlena i sa porodicom živi kao podstanar. Dosad je na razne načine uspjela prikupiti 30.000 KM, ali da je za odlazak u Italiju, gdje bi prvo bila urađena dijagnostika, potrebno još 10.000 eura.

Podsjetimo, Denis se rodio u Italiji, gdje su živjeli njegovi roditelji, i to u šestom mjesecu trudnoće sa samo 520 grama. Nakon rođenja imao je tri operacije na očima, te jednu na srcu, ali mu ljekari nikad nisu uspjeli vratiti vid. Ovaj autistični dječak obolio je i od epilepsije, a spas je našao u muzici, kojoj je posvetio kao četverogodišnjak. Nastupao je sa italijanskom legendom Andreom Bocellijem.

Početkom ove godine borio se za život, a od napada epilepsije mu je odstranjena žuč.

Svi dobri ljudi koji žele pomoći Denisu mogu se javiti njegovoj porodici na broj telefona 064/409-0794.

Novac možete uplatiti na račun u ProCredit Banci na ime Denis Barta Broj klijenta: A-47760 Broj računa: 194-101-47760001-54