Pomoć Kuvajta
0

Jasenki Abdel Mageed uručena donacija za kupovinu proteze

B. T.
Jasenki će donacija mnogo značiti
Jasenki će donacija mnogo značiti
U prostorijama Ambasade Kuvajta, u prisustvu otpravnika poslova Hamada bin Eidana i predsjednika udruženja "Izvor dobročinstva", Ismira Karage danas je uručena donacija za kupovinu proteze oboljeloj Jasenki Abdel Mageed.

Obzirom da je za kupovinu proteze potreban veći iznos, koji porodica nije bila u mogućnosti obezbijediti, udruženje "Izvor dobročinstva" i ambasada države Kuvajt su uz pomoć prijatelja osigurali iznos od 7.332 KM.

Jasenka se zahvalila svima koji su dali svoj doprinos za kupovinu proteze.

"Moje zdravstveno stanje je takvo da sam ovisna o pomoći drugih ljudi, a situacija je dodatno otežana bez proteze. Ovo će mi mnogo značiti, moja svakodnevnica će biti drugačija. Ovom prilikom se zahvaljujem organizaciji Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, udruženju "Izvor dobročinstva" iz Sarajeva te ambasadi države Kuvajt u Sarajevu", navela je ona.

Kako navode iz udruženja "Izvor dobročinstva", država Kuvajt uvijek je podržavala humanitarni rad i pomaganje drugima, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u ostalim dijelovima svijeta.

"Koristimo priliku da se zahvalimo narodu Kuvajta koji stoji uz nas od teških vremena pa do danas i koji nisu zaboravili narod Bosne i Hercegovine", navodi se u saopćenju iz udruženja "Izvor dobročinstva"