Humanitarne akcije
13

Humanost i smijeh: Đevrasim Cvijan za liječenje malenog Elnura Hadžića

Klix.ba
Nakon punih pozorišnih dvorana glumac Dragan Marinković Maca u ulozi Đevrasima Cvijana, zajedno sa svojim producentskim timom i prijateljima, organizovat će humanitarno izvođenje predstave za potrebe prikupljanja sredstava za liječenje Elnura Hadžića.

Elnuru Hadžiću utvrđeno je oštećenje organizma sa kombinovanim smetnjama: cerebralna paraliza, zaostaje u fizičkom razvoju, teško oštećenje sluha, nemogućnost govora te liječena anomalija između jednjaka i trahe.

Ipak, tu se priča o nesreći porodice Hadžić ne završava. Elnurov tridesettrogodišnji otac Emir doživio je nesreću u kojoj je i on ostao nepokretan. Usljed frakture lobanje oduzeta mu je desna strana tijela i onemogućen govor.

Za sina i muža brine se sada nezaposlena Mirela i njen svekar koji, u poznim godinama, pokušava prikupiti novčana sredstva za operaciju unuka koja bi djetetu omogućila da stane na noge. Ovaj mali, ali značajan napredak u Elnurovom zdravstvenom stanju unio bi barem malo radosti u njihov dom.

"Đevrasim Cvijan za presjenika", naziv je pozorišne predstave u režiji bosanskohercegovačkog redatelja i scenariste Envera Puške, koju će u formi monodrame odnosno satiričnog komada interpretirati glumac Dragan Marinković Maca. Dragan Marinković Maca tj. predsjednik Đevrasim Cvijan zasigurno će ući u svako srce i barem na trenutak izvući osmjeh na lice "zbunjenog naroda", akceptirajući vedru stranu politike.

Predstava "Đevrasim Cvijan za presjenika" će biti prikazana u BKC Tuzla, u ponedjeljak 15.12.2014.godine u 20:00 sati. Cijena ulaznice 10 KM. Dio sredstava od predstave ide za potrebe liječenja malog Elnura.