Humanitarna akcija
357

Gordan Dizdarević Grk mora na dvije operacije, potrebno mu 52.600 eura

N. C.
Gordan Dizdarević Grk (Foto: Facebook)
Gordan Dizdarević Grk (Foto: Facebook)
Bosanskohercegovački muzičar Gordan Dizdarević Grk treba našu pomoć za operacije koje koštaju 52.600 eura. Grk je trenutno na liječenju u Njemačkoj.

Grk se obratio prijateljima na Facebooku, obavijestivši da će operacija iznositi više od planirane cifre te da mu je potrebna pomoć.

"Dobri moji, vrijeme je da vam se konačno lično obratim. Nadao sam se da ću imati dobre vijesti za vas, međutim, nakon što je konzilij ljekara donio je odluku da mi se desna polovina donje vilične kosti totalno amputira, a da mi se uzme komad moje kosti iz noge i da se ugradi kao implantat. Faktički da se rade dvije operacije odjednom i umjesto spominjanih 30.000 eura predračun za ovu operaciju je skoro duplo veći 52.600 eura", naveo je.

Grk je dodao da se sada osjeća dobro, iako prima intenzivnu terapiju. Također, naglasio je da je u potrazi za klinikama koje ovaj postupak rade za manje novca.

"Pokušavam da stupim u kontakt sa klinikama VMA u Beogradu i sa klinikom u Turskoj, jer mislim da je ovo previše skupo. Ujedno veliko hvala svim ljudima koji na razne načine pokušavaju da skupe novac za moje liječenje, zaista sam dirnut do suza i mnogo mi znači… odsvirao sam stotine humanitarnih koncerata ne sluteći da ću se i sam nekada naći u tako nezgodnoj situaciji", kazao je.

Poručuje da čuvajte svoje zdravlje i svoje najdraže, dodajući da će se javiti s novim vijestima.

Također, njegovi prijatelji organiziraju aukciju kako bi se što prije skupio potrebni novac. Aukcija će biti održana 19. juna u 11 sati u

ulici Kranjčevićeva 29, a bit će ponuđene raznorazne stvari od starih ploča, instrumenata do garderobe i nakita.

Za uplate u konvertibilnim markama

Samra Kulo de Brito

3387202592246724

Ili uplate iz inostranstva u eurima

Belma Omanovic

IBAN : DE81 3705 0198 1930 3539 56

SWIFT : COLSDE33XXX