Za liječenje u Turskoj
421

Emir & Frozen Camels se odriču koncertnih troškova zbog pomoći Tariku Rovčaninu

L. K.
Tarik Rovčanin
Tarik Rovčanin
Emir Bukovica i njegove "smrznute kamile" nastupit će 9. novembra u Skenderiji na koncertu "Izvan vremena za sva vremena", a odreći će se svih koncertnih troškova u svrhu liječenja malenog Tarika Rovčanina iz Vogošće, potvrdili su iz benda za Klix.ba.
Redakcija portala Klix.ba ranije je kontaktirala baku dječaka kako bi utvrdili o čemu se tačno radi i kakav je oblik pomoći potreban porodici.

"Tarik ima tzv. 'Dravet sindrom', to je bolest koja postoji već otprilike deset godina. Za nju još uvijek nije pronađen lijek. Mi čekamo predračun za liječenje u Turskoj, ali ovako otprilike mogu reći da će nam za sve to trebati oko 16.000 KM. Imam neku ušteđevinu, ali je svaka pomoć dobrodošla", objasnila nam je tužna dječakova baka Zinajda.

Nedugo nakon toga, redakciji se obratio Emir Bukovica kazavši kako je izrazito ganut cijelom pričom te kako su on i njegov bend spremni da se odreknu plaćenih troškova sa novembarskog koncerta kako bi pomogli porodici oboljelog dječaka da što prije pronađe rješenje za tešku situaciju u kojoj se nalaze.

"Nije to nikakva spektakularna cifra, niti volim i želim da se hvalim ovakvim stvarima ali neka bude i primjer drugima da se priključe ovoj humanoj akciji. Kad ova zemlja nije sistemski sposobna pomoći našoj djeci, moramo to nekako napraviti mi, kao pojedinci, kao umjetnici i na kraju krajeva rokeri", kazao je Bukovica.

Podsjećamo, maleni borac se od 2013. godine bori sa napadima epilepsije, a prije dvije sedmice izgubio je majku i o njemu se sada brinu njegova tetka Alisa i majka Zinajda.

Akcija prikupljanja novca se nastavlja. Svi ljudi dobre volje koji žele pomoći malom Tariku mogu to učiniti uplatom novca na žiro račun: 1994 9060 4449 0370 na ime Sanda Lier. Osim toga, možete se priključiti i grupi na Facebooku koju je osnovala dječakova porodica.

Osim toga, dostupan je i PayPal račun preko kojeg možete donirati novac. Broj koji se koristio za donacije (090 291 087) više nije u funkciji.