Od 24. augusta do 3. septembra
0

Budimo humani: Pomozimo socijalno ugroženim građanima Tuzle

Klix.ba
Humanitarno udruženje građana “City Angels” Tuzla u periodu od 24. augusta do 3. septembra organizuje humanitarnu akciju “Budimo humani: Pomozimo socijalno ugroženim građanima Tuzle”.

Tom prilikom, kao najavu za početak akcije, gradski anđeli su obišli porodicu pedesetčetverogodišnje, teško bolesne Begzade Mitrović kojoj je nepoznata žena ostavila petomjesečnu bebu, sada već devetogodišnjeg Amela Talovića, te se uvjerili u kakvim uslovima živi ova porodica.

Gospođa Begzada i Amel žive u trošnoj kućici, sa svega 150 KM primanja mjesečno koje im nije dovoljno ni za Begzadine lijekove, obzirom da ova hrabra žena boluje od dijabetesa, a ide i na dijalizu bubrega. Mnogo puta je, kako kaže, upućivana i u bolnicu, gdje ne može otići jer nema kod koga ostaviti malog Amela.

U toku trajanja ove akcije možete donirati hranu, odjeću, obuću, namještaj, igračke ili neke druge kućne potrepštine.

S obzirom da se bliži i početak nove školske godine, ovo je prilika za pomoć djeci i njihovim porodicama koje nisu u mogućnosti kupiti školski pribor i knjige potrebne za narednu školsku godinu. Svi oni koji žele pomoći ovu akciju, više detalja mogu pronaći na:

https://www.facebook.com/pages/City-Angels-Tuzla/173442209339223

ili na kontakt brojeve:

061/034-997 (Aldina Rastoder) 062/761-164 ( Belma Sljivić).