27. i 28. januara
0

Fondacija "Društvo zajedničkih vrijednosti" organizira dvodnevnu radionicu o ljudskim pravima

S.H.P.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Fondacija "Društva zajedničkih vrijednosti", 27. i 28. januara organizira dvodnevnu radionicu na temu ljudskih prava pod nazivom “Speak Truth to Power “.

Ovom projektu priključile su se i fondacije "Robert F. Kennedy", "Hastor fondacija" , "Nizami Ganjavi fondacija" i "Centar za ekonomske, pravne i društvene analize" iz Banja Luke.

Robert F. Kennedy Human Rights (RFK), "Speak Truth to Power" je inicijativa za obrazovanje o ljudskim pravima namijenjena izgradnji sljedeće generacije branitelja, vođa i aktivista za ljudska prava.

Koristeći priče i iskustva branitelja ljudskih prava iz cijelog svijeta, RFK pruža mladim ljudima potrebne alate koji su potrebni da se suprotstave najstrašnijim zloupotrebama i kršenjima ljudskih prava u svijetu.

Na radionici učestvuju profesori i nastavnici srednjih škola i koledža s područja Kantona Sarajevo i Republike Srpske. Osim profesora i nastavnika u radionici učestvuju i aktivisti i stipendisti Hastor fondacije sa teritorije čitave BiH kao i predstavnici Ministarstva obrazovanja Crne Gore u okviru zajedničke regionalne saradnje.

"To je interaktivna radionica na kojoj će se prevashodno upoznati sa radom RFK HR i njihovom metodologijom rada i uključivanja zaštite i provođenja ljudskih prava u obrazovanju kako bi se stvorile predpostavke za uključivanje BiH primjera u globalni projekat RFK", stoji u saopćenju.

Ovaj projekt ima za cilj pružiti detalje o multidisciplinarnim resursima, pregled metodologija i strategija provedbe i evaluacije, te dokumente koji pomažu u korištenju i primjeni STTP resursa.

Radionica će se održati 27. i 28. januara 2020. godine s početkom u 9 sati u Fondaciji Hastor.