Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
u ratu uvjek najebe samo sirotinja i to je nepisano pravilo od pamtivjeka,zato su nevidljivi za vladajuce oligarhe koji su u ratu bili "biznismeni "
Heh,vidim neki se pitaju zašto neko plače,i tako ta glupa pitanja postavljaju,prvi moj otac koji se borio svaki mjesec ide psihijatru :) (nije bio zarobljen) a sada možete tek da zamislite kako je ljudima,koji su bili zarobljeni,mučeni,itd. I onda naravno nađe se neki kreten tipa Bakira(koji je sjedio sa babom u uredu) da priča o ratu,državo zaboravljaš brzo one koji su svoje živote i udove dali za tebe,kako bi bila to što jesi... Tuga golema..
Treba biti monstrum pa ovako nesto napraviti nekome,treba zivjeti sa ovim traumama to samo oni mogu znati kako im je.
Zasto su slike sa CNN-a, BBC-a i drugih velikih medijskih kuca pokazale zatocene Bosnjake u Omarskoj, Keratermu i na drugim mjestima stradavanja a nikada nisu prikazali napostojeci i izmisljeni logor SIlos. Naravno Silos su izmislili lazni i fiktivni Dodikovi logorasi Slavuj i Branislav Dukic. Dukic je do 1995 godine zivio u Hrasnici kod Sarajeva i u avgustu 1995 je uhapsen i prenocio je u policijskoj stanici jednu noc. Nakon toga je pusten, a onda je pobjegao na Pale gdje je izmislio da je 3 godine bio po logorima. Da su Bosnjaci imali logore Silos i Ramiz Salcin kasarna kao sto tvrde dosao bi CNN, BBC i jedva bi cekali da prikazu kako su muslimani (vjerska skupina) jednako krivi za zatvaranja i mucenja logorasa, jer postoji ta teza o gradjanskom ratu, kako bi se izjednacilo 100.000 ubijenih Bosnjaka sa 15.000 ubijenih Srba. Gdje to moze biti isto. Koliko je presuda srpskim zloncincima bilo po Hagu a koliko je Bosnjaka osudjeno? Preko 95 % presuda u Hagu je Srbima, zna se ko je kriv
Ovoga što je pitao "zašto dječak na slici plače", smjestiti u logorske uslove samo na 7 dana. Neće više pitati zašto dječak plače.
Ovo je jedna od najpotresnijih fotografija ikada.
Sta su ti jadni ljudi prozivjeli, a nikada dobili ni izvinjenje, a kamoli odstetu, dobro da je danas iko normalan... Ja se divim tim ljudima... Divim se zenama koje su bile sistemski silovane svaku noc, muskarcima koje bi tukli do iznemoglosti, I nakon svega toga, nakon svih psihickih i fizickih tortura i ponizenja, skupiti komadice sebe i vratiti dostojanstvo...
Dobro je narod i normalan kroz sto je sve proso i sad neko ocekuje da nam djeca odrastaju normalno ...
Postoji 4 miliona građana ove zemlje koje su žrtve mučenja i ostalih vidova svirepog, nečovječnog i ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja u trajanju od 1990 godine sve do danas, a o njima niko ne govori. Ja mislim da bi tako pravilno bilo napisati tekst.
zalosno, ali ISTINITO....
mene su mucili u ratu a sad pogotovo i niko se nije nasao da me na bilo koji nacin zastiti a kamoli da pomogne cak i sud za ljudska prava se oglusio o moje molbe za pravnu pomoc i zastitu zasto je i napravljen samo da stiti raznorazne tajkune i kriminalce zalosno ali istinito
Zašto ovaj dječak na slici plače ?
Zasto si ti mentalno zaostao ???
Zao mu je sto na svijetu postoje idioti poput tebe...degeneriku konjski!