Brisel
0

Značajan napredak BiH ka članstvu u NATO-u

SRNA
U sistemu odbrane BiH i Oružanih snaga ostvaren je značajan napredak na putu ka ravnopravnom članstvu u NATO, ali postoji još oblasti na kojima će biti potrebno aktivno raditi u narednom periodu, zaključeno je na sastanku o procjeni Procesa planiranja i revizije (PARP) BiH za ovu godinu, koji je danas održan u sjedištu NATO-a u Briselu.

Na sastanku, na kojem je učestvovala delegacija Ministarstva odbrane BiH, razgovarano je o dostignućima u reformi sistema odbrane, aktivnostima koje se preduzimaju radi povećanja interoperabilnosti Oružanih snaga BiH, njihovom angažovanju u operacijama podrške miru, te o planovima budućih aktivnosti.

Delegaciju Ministarstva odbrane BiH, koja je učestvovala na sastanku u formatu 28 plus BiH, predvodio je zamjenik ministra Živko Marjanac, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Sastanku su, osim predstavnika Minstarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, prisustvovali i predstavnik Ministarstva inostranih poslova BiH, te članovi Vojnog dijela Misije BiH pri NATO-u.