vijesti
117

Duraković: Predstavnici SDA i SNSD-a nisu izašli pred narod, a to je kukavičluk

Piše: I. P.
Ćamil Duraković (Foto: Klix.ba)
Ćamil Duraković (Foto: Klix.ba)
Nekoliko stotina građana Srebrenice danas se okupilo ispred zgrade Općine kako bi izrazili zabrinutost zbog nedavnih smjena i ostavke načelnika Ćamila Durakovića.

Građani Srebrenice traže da se do 30. oktobra održi Skupština Općine Srebrenica i da se povuče odluka o smjeni direktora Doma zdravlja Nenada Miloševića, da Sud BiH i sudovi Republike Srpske ubrzaju procese krivičnih prijava s područja općine te da se smijeni potpredsjednik Skupštine Općine Hamdija Fejzić (SDA).

Također, građani su na protestima prozivali i Radomira Pavlovića, predsjednika Općinskog odbora SNSD-a.

"Što se tiče preispitivanja odluke o smjeni Miloševića Skupština je obećala da će se to brzo sprovesti pa ćemo vidjeti šta će se dalje odvijati", rekao je za Klix.ba Ćamil Duraković aludirajući na zahtjev koji je istakao kako protesti pokazuju ko je upravu, a ko ne.

"Također, niko od predstavnika vlasti se nije pojavio pred građanima da im nešto kaže. Svakako ću, za razliku od ljudi koji vode SDA i SNSD, istrajati i biti na strani građana bez obzira na to koliko je to teško ili ne", poručio je Duraković.

On je dodao kako predstavnici spomenute dvije partije insistiraju na poštivanju formirane većine u Skupštini.

"Ali, oni očito ne žele slušati građane niti žele izaći pred njih, što pokazuje kukavičluk i zloupotrebu pozicija koje im je narod dao", zaključio je Duraković.

Podsjećamo, na sjednici Skupštine Općine održanoj 23. septembra smijenjen je direktor Nenad Milošević, a na njegovo mjesto postavljen je rendgen tehničar Aleksandar Jovanović.

Ovom potezu, koji je omogućen potvrdnim glasanjem odbornika SDA, SBiH i SDP-a BiH, usprotivio se Duraković koji je potom podnio ostavku na mjesto načelnika.