Crna hronika
37

Završena obdukcija: Kapetan OS BiH Miroslav Stojak ubijen sjekirom

Piše: A. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kapetan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) Miroslav Stojak je ubijen sjekirom, potvrdio je za Klix.ba sudski patolog Zdenko Cihlarž.

Nalaz obdukcije je pokazao da je riječ o nasilnom ubistvu te da je Miroslavov ubica Kenan Varupa koristio oštricu sjekire kojom ga je nekoliko puta udario u glavu.

Tužilac Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona (SBK) Dragan Popović koji je angažiran na slučaju ubistva za naš portal je izjavio kako je obdukcija danas završena te da se ubistvo za sada ne može povezati s Oružanih snagama BiH.

"Precizniji nalaz će biti poznat za tri ili četiri dana, a za sada smo definitivno odbacili da je kapetan Stojak ubijen jer je bio pripadnik OS BiH", izjavio je Popović.

Podsjećamo, osumnjičenom za ubistvo Miroslava Stojaka Kenanu Varupi, danas je određen jednomjesečni pritvor, saopćeno je iz Kantonalnog suda u Novom Travniku. On je jučer je oko 18 sati predat Kantonalnom tužilaštvu SBK, a jutros je održano ročište za određivanje pritvora.

Tijelo kapetana Stojaka je pronađeno u porodičnoj kući ubice u selu Bukve, a nakon pronalaska tijela iz OS BiH su saopćili da su potreseni informacijom o ubistvu te da će pomoći porodici Stojak. Varupa i Stojak navodno su se upoznali u noći ubistva u jednom ugostiteljskom objektu.

Nestanak Miroslava Stojaka je prijavljen 17. septembra u 17 sati. U nedjelju je na području Žepča pronađeno vozilo koje je bilo u vlasništvu Stojaka, a navodno je njime upravljao Varupa. koji je doživio saobraćajnu nesreću.