Crna hronika
13

Završen uviđaj na Mojmilu, policija traga za ubicom Adnana Salčina

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Na raskrsnici ulica X Transverazala i Hermana Gmeinera, u sarajevskom naselju Mojmilo, danas je ubijen sin ratnog komandanta Ramiza Salčina, 26-godišnji Adnan Salčin.

Salčin je ubijen u vozilu marke Lancia, talijanskih registarskih oznaka, a dok je stajao na pomenutoj raskrsnici. Prema izjavama očevidaca, sve upućuje na klasičnu egzekuciju.

Nakon više od 3 sata policija je završila uviđaj na ovom mjestu na kojem se okupio i veliki broj građana, uznemireni ubistvom usred dana.

U policiji ne žele otkrivati do kakvih su saznanja došli. Jedino što napominju jeste da je u toku intenzivan rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog ubistva i otkrivanju počinilaca.

Glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić ranije je potvrdio da je policija u vozilu zatekla osobu koja je ubijena iz vatrenog oružja, te da je riječ o S. A., 1989. godište, rođenom u Sarajevu.

Na mjestu događaja nije bilo razbijenog stakla. Izvršilac je prišao i ubio Salčina kroz otvoreni prozor. Očevici su čuli dva pucnja.

Kako nezvanično saznajemo, policija traga za vozilom marke Golf III tamno plave boje, sportska verzija, u kojem je bilo više osoba, a koji se nakon ubistva velikom brzinom udaljio s mjesta događaja.