Crna hronika
18

Zatražen pritvor za Muhameda Mahmića, osumnjičenog za ubistvo tetke Fuade

Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona uputilo je Kantonalnom sudu u Zenici prijedlog za određivanje pritvora za uhapšene Muhameda Mahmića i Rasima Alića, osumnjičene za ubistvo i pomaganje poslije krivičnog djela ubistva Fuade Mahmić.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona uputilo je Kantonalnom sudu u Zenici prijedlog za određivanje pritvora protiv osumnjičenog lica inicijala M.M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo i protiv osumnjičenog lica inicijala A.R. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.

Muhamed Mahmić je 18-godišnjak i sin je Fuadinog brata. Drugi osumnjičeni za pomaganje je Rasim Alić.

Podsjećamo, Fuadu je prije tri dana oko 12 sati pronašao ribar sa lijeve strane korita rijeke Bosne u zeničkom naselju Blatuša, a tijelo je bilo sa vezanim rukama i nogama umotano u čaršaf.

Obdukcija tijela ubijene Fuade Mahmić (46) iz Plahovića kod Zenice je pokazala da je smrt nasilnog karaktera.

"Smrt preminule osobe inicijala F.M. je nasilnog karaktera i neposredno nastala usljed mehaničkog ugušenja. Uočeno je više povreda u predjelu glave, vrata i ostalih dijelova tijela", kazali su iz Tužilaštva ZDK.