Akcija SIPA-e i Tužilaštva BiH
0

Zaplijenjeno 30 kilograma skanka, četiri osobe uhapšene

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u saradnji sa državnom Agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) provelo je veliku akciju na širem području Trebinja. Uhapšene su četiri osobe i zalijenjeno je preko 30 kilograma opojne droge skank čija je vrijednost na ilegalnom narko-tržištu u BiH blizu 70.000 KM, kazao je za Sarajevo-x.com Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Akcija u kojoj su uhapšene četiri osobe provedena je u subotu u ranim jutarnjim satima, a kako saznajemo i dalje se vrše pretresi na nekoliko lokacija na širem području Trebinja.

Zaplijenjeno je više od 30 kilograma opojne droge skank koja je krijumčarena iz Crne Gore s ciljem daljeg prebacivanja u zemlje zapadne Evrope.

Kako saznajemo iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine cijena jednog kilograma skanka u Bosni i Hercegovini iznosi blizu 1.200 eura, dok je u Hrvatskoj cijena jednog kilograma 25.000 kuna. Skank je trebao biti prokrijumčaren u Hrvatsku, a zatim na tržište zapadne Evrope gdje je vrijednost ove opojne droge na ilegalnom narko-tržištu blizu 500.000 KM.

Uhapšeni u današnjoj akciji bit će predati Tužilaštvu BiH na daljnje procesuiranje.