Potvrđeno za Klix.ba
1

Zapečaćena kuća nakon ubistva kod Tuzle, ubica u stabilnom stanju poslije operacije

A. K.
Kuća koja je zapečaćena nakon ubistva (Foto: A. K./Klix.ba)
Kuća koja je zapečaćena nakon ubistva (Foto: A. K./Klix.ba)
Završen je policijski uviđaj u kući u kojoj je danas pronađeno beživotno tijelo žene i povrijeđeni muškarac, koji je nakon operacije u stabilnom stanju, potvrđeno je za Klix.ba.
Muškarac inicijala E. S. T. jutros je usmrtio žensku osobu S. B. sa kojom je u vanbračnoj zajednici živio u istoj kući u tuzlanskom prigradskom naselju Lipnica. Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Mađaru koji je u Tuzli živio sa nevjenčanom suprugom.

U kasnim poslijepodnevnim satima kriminalistička policija i tužilac su završili s obavljanjem uviđaja na mjestu ubistva, nakon kojeg je objekat zapečaćen i obezbijeđen.

"Izuzeti su svi materijalni dokazi i tragovi koji će biti vještačeni. Preminula žena je imala tragove povređivanja na vratu i povredu u predjelu grudnog koša. Bit će urađena obdukcija, a u toku su i druge istražne radnje", potvrdio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Pretpostavlja se da je žena udavljena, no nije poznata zvanična informacija kako je došlo do ubodnih rana kod ubice.

U međuvremenu završen je operativni zahvat kojem je podvrgnut E. S. T. Glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić – Mujedinović nam je kazala da je pacijent u stabilnom stanju te da se nalazi na kontrolisanoj mehaničkoj ventilaciji.